Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

To ΠΑΣΟΚ θέλει συμμετοχή, ο κόσμος όμως...

To ΠΑΣΟΚ θέλει συμμετοχή, ο κόσμος όμως...
Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ, στις τοπικές οργανώσεις γίνεται ο χαμός και αυτοί προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το... χαλί την όλη κατάσταση, επιδιώκοντας να προβάλλουν ότι γίνεται... κοσμογονία με την εκλογή του νέου αρχηγού - λες και μπορεί ο Βενιζέλος να τρέχει μόνος του και να βγει... δεύτερος.
Τώρα όσον αφορά την διαδικασία αυτή συγκεκριμενοποιήθηκε και με τα όσα έστειλαν ως εγκύκλιο για τις εκλογές της Κυριακής που πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούσαν πως είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε... ατέρμονες καταστάσεις εσωστρέφειας και να μην δώσουν το ικανοποιητικό αποτέλεσμα νομιμοποίησης στο νέο Πρόεδρο του κινήματος.
Οι φόβοι είναι κάτι παραπάνω από έντονοι για το θέμα της συμμετοχής, αφού το 1.000.000 και στελέχη και φίλοι που έδωσαν το παρών, ούτε με... κιάλια δεν θα το δουν δηλώνουν τα ίδια τα μέλη των τοπικών επιτροπών. Κάλπες θα στηθούν στη Μεσσηνία σε κάθε δήμο για να υπάρχει "καλλικρατική" προσέγγιση της όλης διαδικασίας, όμως, το τι θα γίνει με τον κόσμο "παγωμένο" - κανείς δεν ξέρει πόσο κάτω θα πάει ο πήχης.
Συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες
α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.
β) Οι Φίλοι,οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
γ) Τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
δ) Οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
ε) Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
στ) Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.
Εγγραφή Νέων Μελών και Φίλων
Την ημέρα και τις ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να εγγράφονται νέα μέλη ή φίλοι, που προσέρχονται στα Εκλογικά Κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν.
Για την Εγγραφή νέου Μέλους ή Φίλου απαιτείται η συμπλήρωση Αίτησης Εγγραφής με πλήρη στοιχεία.
Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της Δ.Α.Τ. ή του διαβατηρίου. Δεν γίνονται αποδεκτές ομαδικές εγγραφές ή εγγραφές μέσω fax. Επίσης δεν γίνονται δεκτές Μετεγγραφές..
Η έντυπη(δισέλιδη) Αίτηση Μέλους ή Φίλου για εγγραφή, βρίσκεται στον ιστοχώρο της Ε.ΚΑ.Π. (Κεντρική Ιστοσελίδα ΠΑΣΟΚ www.pasok.gr )
Οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής στην ψηφοφορία
Όλα τα Μέλη και οι Φίλοι, που θα ψηφίσουν στις 18-03-12, θα καταβάλουν σε καθορισμένο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, το ποσό των 2 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν αμέσως μετά τη διαδικασία στο λογαριασμό της Τ.Ο και θα ενημερωθεί για το εισπραχθέν ποσό η Ε.ΚΑ.Π. και η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.
Εκλογικά Κέντρα
Την ευθύνη για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στις Τ.Ο. του εξωτερικού αναλαμβάνουν οι Ειδικές Οργανωτικές Επιτροπές Συνδιάσκεψης που μετονομάζονται σε Ειδικές Εκλογικές Επιτροπές Εξωτερικού (ΕΕΕΕ).
Στις 09Μαρτίου οι ΕΕΕΕ υποβάλουν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.) τον κατάλογο με την τοποθεσία του ή των Εκλογικών Κέντρων και τον αριθμό των καλπών ανά Εκλογικό Κέντρο.
Στις 12Μαρτίου, γίνεται οριστικοποίηση του πίνακα εκλογικών κέντρων και καλπών.
Στις 15Μαρτίου η Ε.ΚΑ.Π. πιστοποιεί τον οριστικό κατάλογο Ε.Κ. και καλπών.
Στις 16Μαρτίου, ανακοινώνονται στους πολίτες τα εκλογικά κέντρα.
Οι χώροι που θα επιλεγούν πρέπει να επιδιωχθεί να βρίσκονται σε κτίρια, που είναι εύκολα προσβάσιμα και να διαθέτουν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις για PC, fax, τηλέφωνα.
Διαδικασίες ψηφοφορίας
Η ψηφοφορία θα υποστηριχθεί με δύο συστήματα:
α. χειρόγραφο σύστημα μέσω πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π. και
β. Με δίκτυο υπολογιστών.
To δεύτερο θα υποστηριχθεί από το Τμήμα Πληροφορικής βάσει των τεχνικών όρων,τους οποίους επεξεργάζεται η ειδική επιτροπή επιστημόνων πληροφορικής υπό την εποπτεία της Κ.Ε.Ε. και της Ε.ΚΑ.Π.
Σε κάθε περίπτωση το σύστημα θα είναι διπλό,ώστε να αποφευχθεί τυχόν τεχνική δυσλειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum