Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ντεμπούτο για το Google Account Activity

Η Google ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες των υπηρεσιών της που κάνουν login με ένα λογαριασμό Google. Το Account Activity προσφέρει αναλυτικές αναφορές για τις κινήσεις του χρήστη στο Internet.

Πιο συγκεκριμένα, το Account Activity αναφέρει πόσα email έχει λάβει κι έχει στείλει ο χρήστης το τελευταίο διάστημα, τον αριθμό και το είδος των αναζητήσεων, τα μέρη από τα οποία έχει κάνει login, τον browser που χρησιμοποιεί κλπ.

Μεταξύ άλλων, οι αναφορές αυτές επιτρέπουν στο χρήστη να δει αν έχει γίνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού του. Για παράδειγμα, αν έχει γίνει login από τοποθεσία την οποία δεν έχει επισκεφθεί ο χρήστης, τότε ο λογαριασμός του μάλλον έχει περάσει στον έλεγχο τρίτων και άρα πρέπει να αλλάξει password.

Με αυτό τον τρόπο, η Google θέλει να απαλλαγεί από το στίγμα της εταιρείας που παρακολουθεί τα πάντα στο Internet χωρίς να το ξέρει ο χρήστης. Με τις αναφορές του Account Activity ο κάθε άνθρωπος βλέπει ποια στοιχεία συγκεντρώνει γι' αυτόν η Google και άρα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι καταγράφεται. 

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, ο χρήστης βλέπει κάποια στοιχεία που συγκεντρώνει γι' αυτόν η εταιρεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum