Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Επιδόματα μαϊμού και στην Ημαθία

Με τρέχοντα και υπηρεσιακά θέματα συνεδρίασε χθες (30/3) το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας. Μεταξύ αυτών ωστόσο είχε ενδιαφέρον η ενημέρωση για τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, από τους 3.800 δικαιούχους της Ημαθίας απογράφηκαν γύρω στις 3.000.   
Μετά την εκκαθάριση απορρίφθηκαν αρκετά επιδόματα παιδικής προστασίας με ορφανά παιδιά κ.λπ., αφού σε επικαιροποίηση που έγινε, περίπου 100 γυναίκες δικαιούχοι ήταν πλέον με συντρόφους. Η απόκλιση όπως εκτιμάται ίσως και μην είναι τελικά μεγάλη όσο αρχικά υπολογιζόταν, αφού η διαφορά των ήδη δικαιούχων με αυτούς που απογράφηκαν ενδέχεται να μειωθεί στην… παράταση.
Ίσως κάποιοι δεν ενημερώθηκαν ή δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στα ΚΕΠ για απογραφή. Προστίθενται και τα στοιχεία της στατιστικής προσέγγισης, από τα οποία προκύπτει ότι περίπου 500 δικαιούχοι έπαιρναν διπλά επιδόματα.

Βρέθηκαν επίσης περιπτώσεις δικαιούχων που ενώ απεβίωσαν δεν δηλώθηκε ο θάνατος και εξακολουθούσαν να παίρνουν το επίδομα το οποίο βεβαίως θα επιστραφεί.

Υπήρξαν επίσης και περιστατικά από την περιοχή Αλεξάνδρειας με πλαστογραφημένα πιστοποιητικά τα οποία εστάλησαν στον Εισαγγελέα. Τα στοιχεία θα δοθούν προσεχώς αναλυτικά στην Επιτροπή, η οποία όπως και να έχει θα πρέπει να εγκρίνει τη διαδικασία παροχής των νόμιμων επιδομάτων, ώστε για να δοθούν πριν το  Πάσχα στους δικαιούχους που τα περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum