Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους στην Βέροια


Αποφασισμένη να προχωρήσει την παραχώρηση εκτάσεων για λαχανόκηπους είναι η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος σημειώνονται τα εξής:
"Ο Δήμος είναι ο πιο κοντινός στους πολίτες θεσμός, και ως τέτοιος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τις πιεστικές ανάγκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία ανά πάσα στιγμή. Η Οικονομική Κρίση βαθαίνει και τα σημάδια της διακρίνονται πλέον στην σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Η αγοραστική δύναμη διαρκώς φθίνει και όλα δείχνουν ότι αυτή η ύφεση δεν θα ανακοπεί γρήγορα και εύκολα.
Η Δημοτική Αρχή ήδη υλοποιεί σειρά μέτρων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, με σκοπό να βοηθήσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, με τις δυνάμεις του Δήμου, στην ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων πολιτών, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την κρίση αυτή.
Ένα νέο πρόγραμμα που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης για να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, είναι η δημιουργία«Δημοτικών Λαχανόκηπων», στους οποίους ο Δήμος θα διαθέτει χώρο σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα για την καλλιέργεια λαχανικών 365 μέρες το χρόνο, υπό την εποπτεία του.
Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας προϊόντων χωρίς τη χρήση χημικών μέσων (βιολογικά), από δημότες με την προσωπική τους εργασία.
Πρέπει να τονισθεί ότι η δράση δεν στοχεύει απλά και μόνο στην ανακούφιση νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, αλλά πρόκειται για μια δράση που διαμορφώνει νησίδες συλλογικότητας στην τοπική κοινωνία. Μπορεί να φέρει κοντά τους πολίτες που θα ασχοληθούν, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και κουλτούρας, ανθρώπους που συναντιούνται μόνο στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ χωρίς κοινωνική συναναστροφή μεταξύ τους, ενώ θα προσφέρει άσκηση, εκτόνωση και δημιουργική απασχόληση σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.
Αναμφίβολα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι πολίτες, η δημιουργία του «Βιο-Αγρού» είναι μια καλή ευκαιρία για την εξοικονόμηση χρημάτων σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε επίσης ότι η δράση φέρνει τους δημότες σε επαφή με τη φύση.
Το πνεύμα του προγράμματος εμπεριέχεται σε τέσσερις λέξεις:
ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους για τη διάθεση έκτασης στο Βιοαγρό του Δήμου ΒΕΡΟΙΑΣ.
Οι Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές διαρκώς.
Οι αιτούντες θα μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο του Δημαρχείου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία είναι:
  • Δικαιούχοι θα πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι της ΒΕΡΟΙΑΣ.
  • Δικαιούχος σε έκταση του βιοαγρού θα είναι ένα (1) μόνο μέλος κάθε οικογένειας.
  • Κατά σειρά προτεραιότητας θα επιλεχθούν δημότες του Δήμου μας.
  • Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατόχους χαμηλών εκκαθαριστικών σημειωμάτων και πολιτών που δεν διαθέτουν αγροτεμάχια.
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μην πάσχουν από ασθένεια που δεν τους επιτρέπει σωματική καταπόνηση ή από μεταδοτική λοιμώδη νόσο.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1-Αίτηση
2-Φωτοτυπία ταυτότητας.
3-Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
4-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5-Φορολογική Δήλωση και Ε9

Παρατήρηση: Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum