Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποκλειστικό:O Δημήτρης Μπάσης έρχεται στη Βέροια

Πάλι πρώτοι μαθαίνετε από το veria-city news οτι
στη Βέροια θα έρθει την άλλη Παρασκευή(6/4) ο Δημήτρης Μπάσης για μια βραδιά!Θα εμφανιστεί στην μουσική σκηνή της Ονειρογραφίας μετά από πολλά χρόνια που έχει να έρθει στην πόλη μας!Ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για τον Δημήτρη Μπάση:
Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγάρδη. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει στην Γερμανία για μερικά χρόνια.
Την Ελλάδα τη γνωρίζει για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επιστρέφουν οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς. Σε ηλικία εννέα (!) ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα αρχίζει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει παίρνοντας το πτυχίο του σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. 
Το ’96 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το ’97 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου» 
Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το soundtrack του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς» με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.
Το 2000 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «Μιλάω Χρόνια» σε σύνθεση της Βάσως Αλαγιάννη και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.
Τo 2001 αποτελεί σταθμό στην καριέρα του καθώς τον γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και του προτείνει να επανεκτελέσουν μαζί -40 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση κι αυτή τη φορά ολοκληρωμένο- ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού». Το συγκεκριμένο έργο ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1961 με ερμηνευτή τότε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, χωρίς όμως να είναι ολοκληρωμένο καθώς λογοκρίθηκαν κάποια τραγούδια. Για την ηχογράφηση αυτή ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης αποφασίζει, μετά από απουσία 17 ετών από τα studio, να ξαναμπεί σ’ αυτά, να ενορχηστρώσει και να διευθύνει τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης». 
Κάποιους μήνες αργότερα ακολουθεί άλλος ένας δίσκος του Δημήτρη Μπάση με το Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Η Αγάπη Είναι Φωτιά» αποτελούμενος από επανεκτελέσεις κυρίως ερωτικών τραγουδιών του συνθέτη. 
Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του http://www.mpasis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum