Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Από την ομιλία του Τάσου Σιδηρόπουλου

Αναλύοντας τα όσα συνέβησαν τα δυόμιση τελευταία χρόνια στη χώρα μας , ασκώντας δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και δυνατό για νέους αγώνες και κατακτήσεις, ο Τάσος Σιδηρόπουλος πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στις «Μορφές» το βράδυ της Δευτέρας στη Βέροια.
Εκτός από πολίτες της Ημαθίας που γέμισαν την αίθουσα, στην πολιτική εκδήλωση παραβρέθηκαν η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, αντιδήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των τριών δήμων της Ημαθίας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Αστέριος Παπαστεργίου καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.
Συγκινημένος

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου, τον οποίο ευχαρίστησε,  σε μια δύσκολη συγκυρία όπως είπε.
Έκανε μια αναφορά στην ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ το 1981 και τον Ανδρέα Παπανδρέου, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έκανε μεγάλα έργα υποδομών, ενώ κατάφερε να εντάξει τη χώρα μας στην ΟΝΕ. «Δεν είναι τυχαίο  πως μετά το 1974 το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα τα περισσότερα χρόνια», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως είναι το κόμμα της κοινωνικής αλλαγής και δικαιοσύνης.
Δριμεία κριτική στη ΝΔ

Στη συνέχεια ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο 2009 κάνοντας μια ερώτηση στους παρευρισκόμενους. «Είναι δυνατόν να μισήσαμε το λαό για να πάρουμε τέτοια σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα που προφανώς πίκραναν και εξόργισαν τον κόσμο», αναρωτήθηκε.
Απαντώντας δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ το  χρέος της χώρας που ανερχόταν σε  160 δις ευρώ και η ΝΔ το 2009 το παρέδωσε στα 315 εκ. ευρώ. «Κατάφεραν να διπλασιάσουν το χρέος της χώρας μέσα σε 5 ½ χρόνια με αποτέλεσμα να ανέβουν τα επιτόκια, να μην μπορούμε να δανειστούμε και να βρίσκουμε παντού κλειστές πόρτες», είπε.
Ασκώντας έντονη κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε πως ο ίδιος «απέδρασε» και «φυγομάχησε» και το ΠΑΣΟΚ  ήταν αυτό που αντιμετώπισε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση. «Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο Καραμανλής δεν βγήκε παρά ελάχιστα στο εξωτερικό για  να υπερασπιστεί τη χώρα ενώ θυμάστε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν συνέχεια από αεροπλάνο σε αεροπλάνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για το νυν πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως στην αρχή διαφωνούσε με το μνημόνιο και «πριν αλέκτωρ λαλήσει» αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και  να ψηφίσει το μνημόνιο και τα φορολογικά μέτρα.
«Εύκολο να λες επιστροφή στη δραχμή»

Για το κούρεμα του χρέους δήλωσε πως η χώρα μας απαλλάσσεται απ 105 δις ευρώ χρέος και έλαβε νέο δάνειο της τάξεως των 130 δις ευρώ με χαμηλό σχετικά επιτόκιο. «Είναι εύκολο να λες πως θα επιστρέψουμε στη δραχμή» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέλυσε και τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία με τους συνταξιούχους που είναι το 18.50 % του πληθυσμού, ενώ υπάρχουν 2 εκ. νέοι που δεν έχουν μπει στην παραγωγή.
Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε και για το ποιοί θα κέρδιζαν από μια ενδεχόμενη χρεωκοπία. Μίλησε για «υπερπατριώτες» και «εθνικόφρονες» οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, ενώ υποστήριξε πως μετά τα «θαλασσοδάνεια» τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας άλλαξαν άρδην τη στάση τους προς το Γιώργο Παπανδρέου. «Ο Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί  για να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το Λουκά Παπαδήμο». Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση Παπαδήμου υλοποίησε ουσιαστικά τις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, ενώ όπως είπε «τώρα τα κανάλια άλλαξαν ρότα».

Δείτε περισσότερα εδω http://www.naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum