Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σφοδρή επίθεση Χρυσοχοΐδη στον ΣΥΡΙΖΑ στην ασφυκτικά φυλασσόμενη από αστυνομικούς συγκέντρωση της Βέροιας


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Βέροια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ημαθίας. Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ημαθίας (ούτε σε επίσκεψη πρωθυπουργού υπήρξε τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη), ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε βολές σε ένα πολύ περιορισμένο κομματικό ακροατήριο (η μικρότερη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια), λέγοντας ότι "πήγαμε σε ατζέντες όπου κυριάρχησε η χυδαία πολιτική και τα ψέματα. Έχουμε γίνει θύματα χυδαίας προπαγάνδας. Έλεγαν ότι μπορούν να βρεθούν χρήματα χωρίς το μνημόνιο» τόνισε ενώ για τους υποστηρικτές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι λαϊκίζουν, βιαιοπραγούν, δεν πληρώνουν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει καλές προθέσεις «αλλά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Ο πρώην υπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την επιστροφή στην δραχμή, λέγοντας. "Η δραχμή είναι μια καταστροφή, θα γυρίσει την χώρα 50 χρόνια πίσω. Ο πόνος θα είναι ανείπωτος"
Σχολιάζοντας την κρίση, ο πρώην υπουργός την χαρακτήρισε πρωτοφανή και πρόσθεσε ότι εκτός από Ελληνική είναι κι Ευρωπαϊκή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να εξηγήσει στο κομματικό ακροατήριο τι είναι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε αυτή την επιλογή για ένα έρθουν πόροι στην χώρα κι ακολούθησε άδικη πολιτική.
mixalis_ver2«Ζητήσαμε συγνώμη γιατί ήμασταν αναποτελεσματικοί,  και άδικοι. Αποδειχθήκαμε λίγοι και άτολμοι. Η σχέση μας με την κοινωνία έχει εξασθενήσει. Μας έχουν εγκαταλείψει οι βολεμένοι από το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι μη προνομιούχοι».
Για την ανεργία, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η αιτία είναι η μετατροπή της παραγωγικής οικονομίας σε οικονομία υπηρεσιών. "Να κάνουμε μια άλλη Ελλάδα που θα παράγει. Τώρα πρέπει να την αλλάξουμε. Να κάνουμε ένα κράτος που θα βοηθάει κι όχι να φρενάρει. Να ξανακάνουμε την Ημαθία αναπτυξιακή και να υποσχεθούμε ότι δεν θα κάνουμε πότε ξανά άδικες πολιτικές. Την Δευτέρα πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση που θα εμπνέει εμπιστοσύνη. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία".
Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφτασε πίσω από το δημαρχείο στην εξέδρα, προφανώς για λόγους ασφαλείας, συνοδευόμενος από αστυνομικούς και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Αστέριο Παπαστεργίου, δεν χαιρέτησε κανέναν πριν την ομιλία και αμέσως ανέβηκε στο βήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum