Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ο Ημαθίωνας στο βουνό των θεών

Στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας επίσκεψης των μελών και φίλων του στο βουνό των Θεών, ο Α.Σ.Βέροιας «Ημαθίων» διοργανώνει για φέτος ημερήσια εκδρομή στο Λιτόχωρο Πιερίας, με το νέο τμήμα του «Φύση και Περιβάλλον», στην πεζοπορική διαδρομή

ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΠΡΙΟΝΙΑ, την Κυριακή 1η Ιουλίου 2012.

"Εγκαινιάζουμε έτσι το νέο τμήμα του Ημαθίωνα, που στοχεύει στη γνωριμία με τη φύση, ώστε ν’ αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής! Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, από όλη την Ελλάδα, να γνωρίσουν ένα μέρος από τον πολυθρύλητο ΟΛΥΜΠΟ...” αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.
Αναχώρηση από Βέροια (πάρκο Ελιάς) στις 08:00 π.μ
Αναχώρηση από Αλεξάνδρεια στις 08:30 π.μ
Εκκίνηση πεζοπορίας από Λιτόχωρο θέση «Μύλοι» στις 10:00 π.μ
Αναχώρηση από Λιτόχωρο θέση «Πριόνια» στις 17:00 μ.μ

Η διαδρομή…

Από την περιοχή «Μύλοι» (400 μ.), μία από τις εισόδους του Εθνικού Δρυμού, στο πάνω μέρος της πόλης του Λιτοχώρου, ξεκινάει το διεθνές μονοπάτι ορειβατικών διαδρομών Ε4, το οποίο διασχίζει το μοναδικό σε ομορφιά φαράγγι του Ενιπέα. Το μονοπάτι είναι καλοδιατηρημένο, με σήμανση και κατατοπιστικές πινακίδες και καταλήγει ύστερα από πολλά ανεβοκατεβάσματα στα «Πριόνια», στις πηγές του Ενιπέα (1100 μ.).

Το μονοπάτι στην αρχή ακολουθεί το φαράγγι του Ενιπέα, από αριστερά της κοίτης, ενώ μετά τη μέση περίπου της διαδρομής διασχίζει τον Ενιπέα επτά φορές με γραφικότατα ξύλινα γεφυράκια, με την κοίτη πότε δεξιά και πότε αριστερά και πανέμορφες λιμνούλες.

Στο δεύτερο μισό της διαδρομής, πριν τα Πριόνια, συναντάμε το Άγιο Σπήλαιο, εκεί που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος. Σε είκοσι λεπτά περίπου φθάνουμε στην Παλαιά Ιερά Μονή «του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω» (γίνονται εργασίες αναστήλωσης).

Δέκα λεπτά μετά το μοναστήρι, κατηφορίζει αριστερά μονοπάτι που οδηγεί στους πανέμορφους καταρράκτες του Ενιπέα και τον τελικό μας προορισμό, τα «Πριόνια».

Στη διαδρομή θα γίνουν ολιγόλεπτες στάσης ξεκούρασης…

Τα αναγκαία για τη διαδρομή, είναι: αθλητική περιβολή, καπέλο, παγούρι και… στεγνό φανελάκι για το τέλος (Πριόνια) όπου υπάρχει σε λειτουργία καταφύγιο με οικονομικό φαγητό και άφθονο παγωμένο νερό πηγής.

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή του αντιτίμου, μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στο τηλέφωνο (whatsup) 698 3739 250 ή 6945 018169 (wind)

ή με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση:imathion.pangration@gmail.com.


Τιμή μεταφοράς (Βέροια-Αλεξάνδρεια-Λιτόχωρο-Αλεξάνδρεια-Βέροια), 10€ ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum