Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας στην πόλη


Ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας:
 "Το περασμένο Σάββατο, γίναμε μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων στο κέντρο της Βέροιας μεταξύ ατόμων, ακραίων πολιτικών ομάδων προερχόμενων σύμφωνα με την Αστυνομία από τους χώρους της «Χρυσής Αυγής» και του «Μπαρούτι», που επιχείρησαν να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές με συμπλοκές, βιαιοπραγίες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και βανδαλισμούς σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία.  
Δεν είναι η πρώτη φορά.
Η Δημοτική Αρχή της Βέροιας δηλώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας (σωματική ή λεκτική), απ όπου αυτή κι αν προέρχεται.
Η Δημοκρατία πρέπει να προστατευτεί απ όλους μας για να διασφαλίσουμε το κοινό αγαθό της ειρηνικής συνύπαρξης και ανταλλαγής απόψεων.
Η βία γεννά βία και οδηγεί σε καταστάσεις περιστολής των ατομικών ελευθεριών.
 
Ως εκ τούτου,
- Καλούμε τους νέους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα φαινόμενα βίας, και τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι ο τόπος λαβώθηκε σκληρά στο παρελθόν και η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο μέσα από την έξαρση της βίας και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από κύκλους που επιβουλεύονταν την πρόοδο και την ευημερία του λαού προς όφελος ξένων δυνάμεων κι αλλότριων συμφερόντων.
Δεν ανεχόμαστε, όποιος θέλει, όποτε θέλει, ν’ αρπάζει ένα ρόπαλο και να κινείται σε χώρους όπου κινούνται ηλικιωμένοι, μανάδες με παιδιά, φιλήσυχοι και ταλαιπωρημένοι από την οικονομική κρίση επαγγελματίες, όπως και ανυποψίαστοι πολίτες.
Η τοπική κοινωνία δεν θα μείνει άφωνη, ως άλαλος θεατής ενός έργου που γράφτηκε για να εξυπηρετήσει γνωστούς-αγνώστους.
Η τοπική κοινωνία, δεν θα ακολουθήσει το σύγχρονο μοντέλο του ανεύθυνου, σιωπηλού, εγωκεντρικού πολίτη.
 
Η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος και οι φορείς της πόλης,
- Καταγγέλλουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Βέροιας.
- Συμπαραστεκόμαστε στους καταστηματάρχες της πόλης, οι επιχειρήσεις των οποίων βρέθηκαν στο στόχαστρο των ταραχοποιών.
- Συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο των εργαζόμενων στην  ΕΛ.ΑΣ.
- Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα της τυφλής βίας των ταραχοποιών.

Η ευρεία σύσκεψη των Φορέων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο της Βέροιας, ανέδειξε τη βούληση της τοπικής κοινωνίας να προστατευθεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να ζουν ειρηνικά.
Στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος, η ειρηνική και δημοκρατική Βέροια εκφράζει την αποστροφή της στους θιασώτες της τυφλής βίας και οι πολίτες ενωμένοι ορθώνουν τείχος απέναντι στους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων, με ένα ηχηρό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ». Ορθώνουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της βίας και του τραμπουκισμού και  ενωμένοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum