Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στο "σφυρί" το σπίτι του πρώην δημάρχου Απ. Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη!

Για πρώτη φορά εκπλειστηριάζεται περιουσιακό στοιχείο αιρετού, μάλιστα πρώην δημάρχου! Αυτό προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, το μεσημέρι της Τετάρτης (2/3). Ο πρώην δήμαρχος είναι ο Λευτέρης Βαλαβάνης, για τον οποίο υπάρχει καταλογισμός μεγάλου χρηματικού ποσού (1,7 εκατ. ευρώ) για εξωλογιστικές δαπάνες της διάρκειας της θητείας του (αλλά και παλαιότερων), που αφορούσαν πληρωμές του δήμου που έγιναν χωρίς παραστατικά.  

Ως αποτέλεσμα αυτού του καταλογισμού, ο δήμος Βέροιας έχει βεβαιώσει τα συγκεκριμένα χρήματα και βάσει δικαστικής απόφασης σήμερα απαιτεί την είσπραξή τους από τον πρώην δήμαρχο, με συνέπεια να εκπλειστηριάζει το σπίτι κατοικίας του στο Μακροχώρι.

Για ηθικό θέμα («ο Τσουκάτος κυκλοφορεί ελεύθερος και εγώ με περιοριστικούς όρους»!), στοχοποίηση και εμπάθεια του δήμου προς το πρόσωπό του έκανε λόγο ο παρών στη συνεδρίαση κ. Βαλαβάνης, διερωτώμενος αν ο δήμος προέβη σε αντίστοιχες διαδικασίες σε περιπτώσεις και άλλων οφειλετών του.

Αφήνοντας ευθείες και σκληρές αιχμές εναντίον τού (απόντα σε εκείνο το θέμα) τέως δημάρχου κ. Νεστορόπουλου, τόνισε ότι δεν έγινε καμία υπεξαίρεση και ζήτησε να παρθεί πολιτική απόφαση στήριξης ενός πρώην δημάρχου.

Αλλά και "κομπλεξικοί" και… "λουλουδούδες"!

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε θέμα που αφορά μόνιμο υπάλληλο της καθαριότητας που εκφράστηκε με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Θεοδωρίδη («είσαι κομπλεξικός») και όλων των συναδέλφων του («είστε ‘κυρίες’ και ‘λουλουδούδες’»)! Παρά την τιμωρία του υπαλλήλου από τη δήμαρχο (τρεις μέρες ποινής), ο εργαζόμενος αθωώθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο για τυπικούς λόγους (δεν αναφερόταν ο τόπος όπου συνέβη το περιστατικό!.

Το θέμα αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη, για να ετοιμαστεί γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία για το αν μπορεί να προσφύγει ο δήμος κατά της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου…



http://www.inveria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum