Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Όλοι οι Βεροιώτες στην τηλεόραση σήμερα το βράδυ

Ήταν μια περίεργη χρονιά. Μια χρονιά που μας έχει ήδη αφήσει πολλά για να θυμόμαστε. Όπως το εκπληκτικό ρεκόρ του Μέσι με τα 5 γκολ σε ένα παιχνίδι και τα 14 γκολ που πέτυχε σε σύνολο. Όπως την εκπληκτική πορεία του ΑΠΟΕΛ που μας ταξίδεψε σε άλλα επίπεδα, πρωτόγνωρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως το «κουφό» 7-1 της Λιόν με τα 7 γκολ των Γάλλων να σημειώνονται μέσα σε τριάντα λεπτά. Και βεβαίως με τις ανατροπές να κορυφώνονται στα ημιτελικά, όπου τα δύο απόλυτα φαβορί, Ρεάλ και Μπαρσελόνα, έπεσαν στο καναβάτσο από Μπάγερν και Τσέλσι. Και η δόξα, πλέον, πάει σε Γερμανούς και Άγγλους.
Η έμπειρη και η «πρωτάρα»
Η Μπάγερν θα έχει απόψε την ευκαιρία να διεκδικήσει το 5ο της αστέρι. Αν τα καταφέρει θα «πιάσει» στην τρίτη θέση των κατακτήσεων τη Λίβερπουλ. Αυτός θα είναι ο ένατος τελικός για τους Βαυαρούς, αλλά και ο πρώτος που διεξάγεται στην έδρα τους. Και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Για την Τσέλσι αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή της μετά τον χαμένο τελικό του 2008. Και η μεγάλη της ευκαιρία να γίνει η 23η ομάδα που κατακτά το πιο σημαντικό τρόπαιο της Ευρώπης. Ειδικά για κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως οι Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, αυτή φαντάζει και ως η τελευταία ευκαιρία στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.
Οι δύο προπονητές είναι αναγκασμένοι να βρουν αντικαταστάτες λόγω των τιμωριών από κίτρινες κάρτες. Από την Μπάγερν θα λείπουν οι Μπαντστούμπερ, Γκουστάβο και Αλάμπα. Από την Τσέλσι οι Τέρι, Μεϊρέλες, Ιβάνοβιτς και Ραμίρεζ. 
Η μάχη των πάγκων έχει τη δική της σημασία. Η εμπειρία του Γιουπ Χάινκες απέναντι στην απειρία του… υπηρεσιακού Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Θα είναι ένας τελικός με πολλές ιδιαιτερότητες, απρόβλεπτος αλλά και με τεράστιο ενδιαφέρον.


1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum