Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας: "Όχι στην εκχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες"


Aπό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Βέροιας και τη δήμαρχο που στηρίζει τέτοιες πολιτικές, που με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παραχωρεί τις πλατείες του δήμου στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων αλλάζοντας τον χαρακτήρα και την αποστολή των πλατειών που είναι χώρος αναψυχής, συνάθροισης και συνεύρεσης των πολιτών. Η έλλειψη ελεύθερων χώρων στη Βέροια είναι κοινός τόπος. Η αδυναμία της διοίκησης να φτιάξει νέους χώρους και να αναπλάσει τους υπάρχοντες είναι παροιμιώδης και η ανεπάρκεια της διοίκησης Ουσουλτζόγλου ανεπανάληπτη.

Η λογική της εκχώρησης των κοινόχρηστων χώρων της διοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα μπορεί να "ντύνεται" με ωραία λόγια και λογικοφανή επιχειρήματα και στο όνομα της ενίσχυσης του δημοτικού ταμείου, αλλά αυτό που μένει είναι ότι η διοίκηση Ουσουλτζόγλου κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων που συνεχώς υποβαθμίζεται.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την διοίκηση του δήμου Βέροιας για την εκχώρηση, εκτός των άλλων πλατειών, και της πλατείας δημαρχείου στις καφετερίες αφαιρώντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες να συνέρχονται, να διαδηλώνουν, να συζητούν και να διαμαρτύρονται για τα πεπραγμένα τόσο της Κυβέρνησης όσο και της διοίκησης του δήμου.
Η πλατεία δημαρχείου στη Βέροια τον τελευταίο ένα χρόνο έχει συνδεθεί με το Κίνημα της πλατείας όπου δεκάδες συμπολίτες έχουν συναντηθεί και έχουν αναπτύξει τη δυναμική της αντίστασης. Με την εκχώρηση της πλατείας στους ιδιώτες η διοίκηση του δήμου Βέροιας παρεμποδίζει, αν δεν αφαιρεί και ακυρώνει τη δυνατότητα των συμπολιτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να ακυρώσει την απόφασή της και καλούμε τους πολίτες της Πλατείας, τους συντρόφους του Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας, όσο και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, καθώς και τις συλλογικότητες, να συμπαραταχθούμε για το αυτονόητο: Θέλουμε ελεύθερες πλατείες, όχι σε εκχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες».

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum