Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Στο τέλος του Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Το τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίων των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα επίσης με την υπουργό, στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων , τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα με την αναστάτωση που προκλήθηκε με την ερώτηση Γ4 στο μάθημα της Φυσικής. Η κ. Κιάου απέδωσε συγκεκριμένα το θόρυβο σε «μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες». Επισήμανε ακόμη ότι η Εξεταστική Επιτροπή ενήργησε υπό το κράτος πίεσης και οδηγήθηκε στην πρώτη οδηγία της ακύρωσης του ερωτήματος -όπως είπε- μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Φυσικών, που δεν ήταν σωστή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι τα μηνύματα που ελήφθησαν μετά από τα βαθμολογικά κέντρα οδήγησαν στη δεύτερη οδηγία που έπαιρνε πίσω την πρώτη η οποία μιλούσε για κατάργηση του ερωτήματος.

Η υπουργός Παιδείας εμφανίσθηκε ενοχλημένη για δημοσιεύματα που την χαρακτήριζαν «άπειρη» και επανέλαβε ότι ο χαρακτηρισμός της αποδόθηκε λόγω της εξέλιξης του θέματος της Φυσικής που πυροδότησε πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί μεγάλης αποτυχίας των υποψηφίων στη Φυσική φέτος, η υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και στα μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών, που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80%. Υποστήριξε επίσης ότι ο απολογισμός των πανελλαδικών εξετάσεων είναι θετικός, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε προεκλογική περίοδο.

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum