Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αυτοδιασύρονται στελέχη του Δήμου Βέροιας, ανίκανη η Δήμαρχος να αποσοβήσει τον ευτελισμό της ομάδας


Από τον pliroforiodotis.gr


Oρισμένα στελέχη του ψηφοδελτίου της κας Ουσουλτζόγλου, ακούγεται ότι αφού προφορικώς εδώρισαν τις αποζημιώσεις που κατά τον νόμο εδικαιούντο στον Δήμο και τους ευχαριστήσαμε γι αυτό, αφού ο τοπικός τύπος συνεχάρη τους δωρητές για την ανιδιοτελή τους προσφορά επί μήνες με συχνές αναφορές στο γεγονός, αφού επί σειρά συνεδριάσεων η Δήμαρχος ανέφερε όλως τυχαίως το γεγονός της δωρεάς και της πολιτικής ανωτερότητας των στελεχών της παράταξής της, ακούγεται εσχάτως ότι κατετέθη αγωγή με την οποία ζητείται επιστροφή των ποσών που δικαιούνται όσοι υπογράφουν την αγωγή!
Βεβαίως και δικαιούνται τα ποσά σύμφωνα με τον νόμο και επ' αυτού καμία αμφισβήτηση. Ταυτόχρονα όμως καλούνται να επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία τα περί πολιτικής ανωτερότητας, περί ανιδιοτέλειας, περί προσφοράς και άλλα τέτοια συναφή. Μετά την ενέργειά τους αυτή ακούγονται όλα τα ανωτέρω ως βλασφημία και οι ίδιοι φαντάζουν ως αξιολύπητοι φανφαρόνοι της συμφοράς. Αποδεικνύουν με την σημερινή τους εικόνα ότι απλώς έψαχναν ένα συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά τους έλειπε η αρχοντιά της ολοκληρωμένης προσωπικότητας, που ο λόγος της έχει μεγαλύτερη ισχύ από την υπογραφή. Δυστυχώς σήμερα εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ'άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια.
Είναι πρωτοφανές να ζητείται επιστροφή δωρεάς πίσω με γελοία επιχειρήματα περί νέας τοποθέτησης των χρημάτων. Είναι πρωτάκουστο τοπικοί άρχοντες που είχαν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους να οδηγούνται με την απρέπειά τους αυτή τόσο χαμηλά. Μεταξύ αυτών που ακούγεται ότι υπέγραψαν και οφείλει ο Δήμος να ενημερώσει άμεσα την τοπική κοινωνία, μαθαίνω είναι και πρόσωπα που είχα σε εκτίμηση. Λυπάμαι που ενδεχομένως θα χάσω κάποιους φίλους, αλλά δυστυχώς οδεύουν στο πεδίο του «Αιδώς Αργείοι ».
Αν δεν πρόκειται τελικά για φήμες, άμεσα οφείλουν:
  • Τα προαναφερθέντα πολιτικά στελέχη να ανακαλέσουν την αγωγή, μετριάζοντας τον ήδη τελεσθέντα ευτελισμό τους .
  • Η Δήμαρχος να απαιτήσει από την ομάδα της εν συνόλω την δημοσίευση κειμένου με υπογραφές που αφ' ενός θα ζητά ταπεινά συγνώμη για το ατυχές περιστατικό , αφ' ετέρου δε θα αποτελεί και νόμιμη δέσμευση περί μη διεκδίκησης.
  • Το ΠΑΣΟΚ να καυτηριάσει το γεγονός, ως σύμπτωμα πολιτικής παρακμής και να ζητήσει την εξαίρεση όσων επιμένουν, από όλες τις θέσεις ευθύνης και βεβαίως την άμεση διαγραφή τους
  • Για όσους τέλος εισπράξουν τα ποσά, ο Δήμος να στήσει μαρμάρινη πλάκα σε εμφανές σημείο, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των δικαιούχων και τα ποσά που ζήτησαν να τους επιστραφούν.
ΥΓ  Σε ότι με αφορά να υπενθυμίσω ότι ήμουν υπέρ της λελογισμένης αποζημίωσης των ασχολούμενων με τα κοινά , αλλά ο λαϊκισμός της άδολης συνεισφοράς επικράτησε , η επιπολαιότητα της δημοτικής αρχής ήταν το σήμα κατατεθέν και συνεχίζει .

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum