Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Έντονες αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ χθες το πρωί έξω από τη ΔΟΥ Νάουσας


Από το naousanews.gr
Συνεχίζεται το θρίλερ με την μεταφορά της εφορίας και από νωρίς το πρωί της Τρίτης, το κτίριο έχει αποκλεισθεί και από τις δύο εισόδους παρουσία του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρούσα είναι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαραλαμπίδου, η οποία όπως δήλωσε, θα κάνει επερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα.
Έντονες είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις  ΜΑΤ καθώς και ο Δ/ντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κος Μπαντουβάκης.
Αναστάτωση δημιουργήθηκε με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να επεμβαίνουν όταν κατέφθασε αγροτικό όχημα για την παραλαβή της χάρτινης ύλης από τον υπογράφοντα της σύμβασης για την μεταφορά.
Τελικά αποτράπηκε η μεταφορά των αρχείων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η έλευση φορτηγών (σήμερα ή αύριο Τετάρτη)για την μεταφορά των υπολογιστών και των γραφείων.

Τι συνέβη

Η κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 7.30. Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με τον πρόεδρο Σάκη Τσίτση, ενώ σταδιακά έφθασαν έξω από την εφορία και πολίτες του Δήμου.
Ενώ είχε αποκλεισθεί η κεντρική είσοδος του κτρίου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, υπήρξε η πληροφορία πως αγροτικό όχημα θα μετέφερε γραφική ύλη και αρχεία από την πισω είσοδο. Εκεί τα ΜΑΤ είχαν κλείσει τη διέλευση  πρός τους πολίτες. Τελικά, ο Δήμαρχος δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γκαρνέτας και μέλη του Εργατικού Κέντρου , κατάφεραν να εισέλθουν στην πίσω είσοδο την ώρα που το αγροτικό όχημα με έξι άτομα κατέβαζαν κλούβες στις οποίες θα μετέφεραν τα έγγραφα.
Υπήρξε ένταση, με τον Δήμαρχο Νάουσα να ζητά επίμονα να σταματήσει η μεταφορά, ενώ παρενέβη και ο Αστυνομιικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Μπαντουβάκης. Ο κ. Γκαρνέντας μάλιστα έκανε καταγγελία στο ΙΚΑ για μαύρη εργασία των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αρχείων. Ο υπεύθυνος της μεταφοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να ασφαλισει μέσω λογιστή της Νάουσας για μια ημέρα τρείς εργαζόμενους, για να καταφέρει να κάνει τη μεταφορά, δεν τα κατάφερε όμως και τελικά αποχώρησε.
Πάντως, ο αποκλεισμός της εφορίας συνεχίζεται καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα έρθουν φορτηγά για να μεταφέρουν τους υπολογιστές σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum