Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βεροιώτες Χρωστάτε τα τέλη; Κατάσχεση


Κατάσχεση του αυτοκινήτου, ή παρακράτηση του 25% του μισθού ή της σύνταξης, θα κάνει η εφορία σε 44.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτου, που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων ετών.


Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το συγκεκριμένο ποσό, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, φτάνει τα 13,7 εκατομμύρια ευρώ. 
Η εφορία έχει ήδη στείλει ειδοποιητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες με τα οποία τους προειδοποιεί ότι αν δεν εξοφλήσουν τα ποσά από αυτά τα τέλη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, τότε θα προχωρήσει σε κατάσχεση του οχήματός τους. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του οφειλέτη θα βγει σε πλειστηριασμό για να μπορέσει να καλυφθεί το χρέος του προς την εφορία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εφόσον η εμπορική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη του ύψους της φορολογικής οφειλής τότε θα διερευνηθούν τυχόν πρόσθετες πηγές εσόδων που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος όπως εισοδήματα από ενοίκια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, που είναι στο όνομά του, π.χ. ακίνητα κ.λπ. τα οποία εφόσον... ρευστοποιηθούν μπορούν να καλύψουν χρέη.
Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του ΚΕΔΕ δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους εφόρους, που μπορούν να κατάσχουν το 25% του μισθού εφόσον αυτός ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1000 ευρώ.

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum