Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησε την περισυλλογή αδέσποτων ζώων ο Δήμος Βέροιας


Ξεκίνησαν την περισυλλογή αδέσποτων ζώων ο δήμος Βέροιας στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για την καταπολέμηση του ιού της λύσσας. Αρμόδιοι και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι του δήμου σήμερα βρίσκονταν στην περιοχή του Προμηθέα με σκοπό να περισυλλέξουν τα αδέσποτα ζώα. Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια περισυλλογής ήταν αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς τα ζώα μόλις αντιλαμβάνονταν την απειλή έφευγαν τρομαγμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπάλληλοι του δήμου να τα πιάσουν εύκολα.

Όπως είχε ειπωθεί και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή την Τετάρτη 23/1, σκοπός του δήμου είναι να  συγκεντρώσει τα αδέσποτα ζώα στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου που λειτουργεί ως προσωρινό καταφύγιο, ώστε να τα εμβολιάσουν και να τα στειρώσουν και μετά από δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από κτηνιάτρους, να τα επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον.
Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο δήμος  ανταποκρίνεται στο δικαίωμά τους αυτό. Με αυτό το πρόγραμμα περισυλλογής και περίθαλψης θέτει  τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «αδέσποτων και άστεγων» ζώων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum