Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή της Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό για τη διατήρηση του Β’ Σώματος Στρατού


Με αφορμή την ενδεχόμενη κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και στους Αρχηγούς των Κομμάτων της Συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Η επιστολής της Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει τα εξής: 

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ, 

Σε συνεχεία της πρόσφατης επιστολής που λάβατε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα, με θέμα την πιθανή κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Ως Δήμαρχος Βέροιας δηλώνω τον προβληματισμό και την ανησυχία μου για την εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) που προβλέπει την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού καθώς επίσης και για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει η διάλυση ενός τόσο νευραλγικού Στρατηγείου. 

Το Β’ Σώμα Στρατού κατά την εκατόχρονη ιστορία του έχει επιτελέσει σπουδαίο εθνικό και κοινωνικό έργο σε κάθε άκρη της ελληνικής Επικράτειας αλλά και στα Βαλκάνια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. 

Επιπλέον, το Β’ Σώμα Στρατού που εδρεύει στη Βέροια από το 1962 έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς και αμοιβαία συνεργασία με το Δήμο και προσφέροντας ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής. 

Παράλληλα, η παρουσία του Στρατηγείου στην πόλη μας εξυπηρετεί μέγιστους εθνικούς σκοπούς τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε συμβολικό επίπεδο σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη εθνικά περιοχή. 

Σας ενημερώνω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την υπ’ αριθμό 783/2012 απόφασή του απαιτεί την οριστική και αμετάκλητη απόφαση διατήρησης του Β’ Σώματος Στρατού. Το αίτημα αυτό εκφράζεται επίσης στο πλαίσιο ίσης μεταχείρισης με άλλες περιοχές της χώρας. 

Στο ίδιο πνεύμα, θα σας παρακαλούσα να αναλάβετε το ζήτημα προσωπικά και να δώσετε οριστικό τέλος σε μια τέτοια απόφαση η οποία θα υπονόμευε την επιχειρησιακή αρτιότητα του στρατού και θα καθιστούσε ενδεχομένως την περιοχή της Μακεδονίας περισσότερο ευάλωτη. 

Λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική σας ευαισθησία για την περιοχή, αναμένω με αισιοδοξία τη θετική ανταπόκρισή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum