Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα η περιφορά της εικόνας στην Βεροια

Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου έγινε η υποδοχή της Εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης από την Ενορία ΚΟιμ΄σεως Θεοτόκου Νάουσας, που φέτος συμπανηγυρίζεται με τον πολιούχο της Βέροιας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του οσίου Αντωνίου του Νέου στον ομώνυμο ιερό ναό.

Στο εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγο. Ο σεβασμιώτατος τόνισε το ασκητικό πνεύμα που είχε ο Άγιος Αντώνιος και πως όλοι εμείς οι χριστιανοί θα πρέπει να μιμηθούμε αυτό το πνεύμα του Αγίου για άσκηση, για προσευχή και βαδίζοντας σ’ αυτήν την ζωή με αγάπη προς τον Θεό και τους συνανθρώπους μας αλλά και με ταπείνωση να γίνουμε οικείοι του Θεού και συγκληρονόμοι Χριστού.
Στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησαν και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος καθώς και ο ποιμενάρχης της μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων χειροθέτησε τον κ. Παύλο Πυρινό , τη εξουσιοδοτήσει της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, σε Άρχοντα Διδάσκαλο του Ευαγγελίου της Μ.Χ.Ε.. οφφίκιο που του απονεμήθηκε ύστερα από πρόταση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος
Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχο Βεροίας.
Το πρωί στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε και τον θείο λόγο κατά τον οποίο τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι μας αγάπη προς όλους αδιακρίτως μιμούμενοι τον όσιο Αντώνιο τον Νέο ο οποίος ασκήτευε στην Σκήτη της Βέροιας όχι για να προοδεύσει ατομικά αλλά για να βοηθήσει και δια της δικής του ασκήσεως όλους τους ανθρώπους προσφέροντάς την στον Κύριο ως μικρό αντίδωρο των θείων Του δωρεών. Η άσκηση σκοπό έχει την αγάπη με την οποία τελικά ο άνθρωπος κοινωνεί με τους άλλους και με όλη την κτίση. Αυτό λοιπόν το άνοιγμα προς τους άλλους εν Χριστώ θα πρέπει όλοι μας να τολμήσουμε ώστε μεταμορφωθούμε σε χαριτωμένους ανθρώπους που βαδίζουν την οδό της θεώσεως με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του οσίου Αντωνίου του Νέου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι αρχιερείς μαζί με τον κλήρο και τον ευσεβή λαό ψάλλανε τα εγκώμια στον όσιο Αντώνιο τον Νέο και έπειτα πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπώς ιερά λιτανεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum