Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα 3-5 Πηγάδια


Προκηρύχθηκε την Πέμπτη (10/1) ο διαγωνισμός για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» και τη δημιουργία νέων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα με ΣΔΙΤ.
Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα κληθεί να αναπτύξει το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, με επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων, ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και υλοποίηση Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή, την αναβάθμιση, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση των υποδομών, για διάστημα περίπου 40 ετών, που θα αφορούν:
* στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου (επέκταση των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση υπηρεσιών),
* στην υλοποίηση νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής υποδομής,
* στη δημιουργία προπονητικού και αθλητικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.
Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Νάουσας και ο διαγωνισμός θα γίνει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.
Το έργο προβλέπεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία. Πέρα από την άμεση υλοποίηση επενδύσεων που εκτιμώνται σε € 30 εκ και τη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής περιόδου προβλέπεται να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή, με την προσέλκυση περισσότερων νέων επενδύσεων και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας. Τα «3-5 Πηγάδια», καθιερώθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80, και ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Η ανάπτυξη του νέου κέντρου προπονητικού και αθλητικού τουρισμού αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες ομάδες, αλλά και ιδιώτες αθλητές και για τη θερινή τους προετοιμασία.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στην προκήρυξη του διαγωνισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα έχουν για την κυβέρνηση πρωτεύοντα ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλει για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Ως αρμόδιος υφυπουργός, οφείλω να συγχαρώ τον Δήμο Νάουσας γι΄ αυτό το πρωτοποριακό έργο που ανοίγει το δρόμο για την ευρύτερη εφαρμογή του θεσμού των ΣΔΙΤ σε ανταποδοτικά αναπτυξιακά έργα τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αξιοποιήσει τον θεσμό των ΣΔΙΤ για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που θα μας οδηγήσουν στον δρόμο της ανάπτυξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum