Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αθίγγανοι "έστειλαν" στο νοσοκομείο νεαρή στην Ημαθία


Επίθεση δέχθηκε την Κυριακή η Βερόνικα Παπαδοπούλου από το Ζερβοχώρι όταν μετά από ένα σύντομο διάλογο που είχε με αθίγγανη του οικισμού ROM στην Ροδίνα της εκσφενδόνισαν γλάστρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πέσει κάτω ενώ στην συνέχεια δέχθηκε επίθεση από την ίδια γυναίκα όπως μας λέει αλλά ευτυχώς ο άντρας της επενέβη και την απομάκρυνε.
Ο Βερόνικα Παπαδοπούλου έχει χάσει την ηρεμία της όλα αυτά τα χρόνια (πάνω από 10), αυτή και η μητέρας της βιώνουν το τεράστιο πρόβλημα της ανομίας των τσιγγάνων γειτόνων τους αλλά και της εγκατάλειψης των αρχών που τους έχουν αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος τους.
Η ίδια μας εξομολογείται:
«Ζω εδώ και 12 χρόνια στην περιοχή. Γυρνάμε από την δουλειά στο σπίτι μας και δεν ξέρουμε εάν θα ξεκουραστούμε εάν θα ηρεμήσουμε ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας. Τρίζουν τα παράθυρα τα πάντα από την υπερβολική ένταση. Δεν σέβονται τίποτε με την όποια παρατήρηση δεχόμαστε βρισιές, απειλές, κυρίως όταν καλούσαμε αστυνομία που ποτέ δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της. Αναγκαστικά το ανεχόμαστε, όπως και τα περιττώματα γύρω από το σπίτι μας, καθώς και ανήλικα δίχως δίπλωμα οδηγούν οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο, στον εισαγγελέα, στην αντιπεριφέρεια, στην αστυνομία, στον Αστυνομικό Δ/ντή. Είδα μόνο υποσχέσεις. Αναμένω ακόμα τα αποτελέσματα των ενεργειών του δήμο, της επιχείρησης που θα εξακριβώσει εάν οι αθίγγανοι είναι οι νόμιμοι ή μένουν προσωρινά εδώ.
Την Κυριακή είχαμε και το συγκεκριμένο συμβάν, καθώς σχόλασα από την δουλειά μια τσιγγάνα που δεν είναι καν δημότισσα μας ήρθε με θράσος να με κάνει «δήθεν παρατήρηση» ότι σήκωσα σκόνη με το όχημα μου, επειδή την προηγουμένη είχα καλέσει την αστυνομία και με έχουν στο μάτι.
Με έβρισε επειδή δεν δέχθηκα να συζητήσω μαζί της και με πέταξε την γλάστρα πάνω μου (στο κεφάλι), που την είχε πάρει προηγουμένως από την περίφραξη μου, και στη συνέχεια με τράβηξε από τα μαλλιά ενώ είχα πέσει κάτω από το χτύπημα. Εκείνη την στιγμή ο άντρας της την σταμάτησε και έσπευσε η μητέρα μου και με σήκωσε και πήγα στο νοσοκομείο, όπου κάθισα μέχρι τις απογευματινές ώρες (από το μεσημέρι), όμως αναγκάστηκα με δική μου υπογραφή να βγω γιατί η μητέρα μου θα έμενε μόνη της στο σπίτι και φοβόμουν μήπως την πειράξουν και αυτή, επειδή τα πνεύματα είχαν ανάψει. Σκοπεύω στο επόμενο διάστημα να προβώ σε μήνυση και έχει γίνει καταγγελία ενώ το συμβάν το έχω γνωστοποιήσει και στον Δήμο και στον ίδιο το Δήμαρχο.
Ζητώ από τον Δήμο να γίνει αυτή η επιχείρηση «σκούπα», φέτος τα πράγματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα, η υπομονή του κόσμου τελειώνει, επιτέλους θα πρέπει να βρούμε στο σπίτι μας την ηρεμία. Κυρίως αυτοί που δεν είναι δημότες είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι και επηρεάζουν και τους δημότες αθίγγανους. Έχω βρει και έναν από αυτούς μέσα στο σπίτι μου δίχως να πάρει την άδεια μας πάνω στην σκεπή και στην προσπάθεια μου να τον κατεβάσω με έβρισε γιατί του είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Κλείνοντας θέλω να δηλώσω με πλήρης συνείδηση ότι εάν με βρουν σε «οποιαδήποτε κατάσταση», υπεύθυνοι θα είναι οι ROMA, γιατί έχω δεχθεί πολλές απειλές για την σωματική μου ακεραιότητα και την ζωή μου και αυτό θέλω να καταγραφεί».


1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum