Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τι μπορούμε να κάνουμε εν μέσω κρίσης; Να τρέξουμε στον Αλιάκμονα

Το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Βεροίας «Ημαθίων», ανακοινώνει ότι αφού έλαβε υπόψη την απεριόριστη δυνατότητα συνεισφοράς του αθλητισμού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, καθιέρωσε από το 2011, τον ετήσιο
«Γύρο της Λίμνης» του Αλιάκμονα με ελεύθερη συμμετοχή.

Στις 24 Μαρτίου 2012, με συνδιοργανωτή το ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, έλαβε χώρα ο 2ος Γύρος, αφιερωμένος στη μνήμη των Ηρωίδων που αυτοθυσιάσθηκαν το 1878 στο Γαλακτό (Παλαιόκαστρο) Πιερίων για να γλυτώσουν από τη μανία των Τούρκων μετά την –τότε– τοπική εξέγερση.

Κλήθηκαν όλοι οι φορείς, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, οι μαθητές και οι δάσκαλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι Ημαθιώτες. Διαγωνισμός έγινε στην ποδηλασία και το τροχάδην. Όσοι δεν διήνυσαν διαγωνιστικά τα 3,5χλμ της απόστασης, απήλαυσαν τη διαδρομή βαδίζοντας, χαρίζοντας στον εαυτό τους ένα υγιεινό απόγευμα, για πολλούς το πρώτο στην τοποθεσία.

Η εκδήλωση πήρε τη μορφή ενός μικρού πανηγυριού με τα παραπάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών που πήραν μέρος, ενώ άλλοι εκατό περίπου «αναποφάσιστοι» παρακολούθησαν τα δρώμενα από διάφορα σημεία της διαδρομής. Η μικρότερη συμμετέχουσα (δις Κατσαντώνη) ήταν ηλικίας 40 ημερών, στην πρώτη της έξοδο και ο μεγαλύτερος, μόνο 75 ετών.

Συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές από τα 4ο, 10ο και 16ο ΔΣ, τα 1ο και 6οΓυμνάσια και το 3ο Λύκειο Βέροιας, διάφορα σχολεία της Αλεξάνδρειας, την Ιατρική Σχολή Λαρίσης και το ΤΕΙ Σερρών, αθλητές του ΑΣΒ Ημαθίωνα και του ΑΣΚ Αλεξανδρείας. Σημαίνουσες συμμετοχές, η του Δημοτικού Συμβούλου, προέδρου της ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Παύλου Παυλίδη που εκπροσώπησε τη Δήμαρχο Βεροίας και κήρυξε την έναρξη του ποδηλατικού γύρου, όπως και της Δημοτικής Συμβούλου κ. Χριστίνας Γαϊτάνου που κήρυξε την εκκίνηση του δρόμου. Εκπροσωπήθηκαν, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, ο Όμιλος INNER  WHEΕL της Βέροιας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας, ο Σύλλογος Βλάχων Βεροίας, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας και ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Ημαθίας, όπως και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ημαθίωνα, τα μέλη του Συλλόγου και οι οικογένειές τους, που έλαβαν μέρος και στις δύο αθλητικές δραστηριότητες. Από όλους τους συμμετέχοντες σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία εκπροσώπων των αθλητικής, εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, παρότι προσεκλήθησαν ειδικά από τον Ημαθίωνα και δημοσίως μέσω των ΜΜΕ.

Νικητές ανά κατηγορία αναδείχθηκαν:
Ποδηλασία:
1ος- Βασίλειος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2ος- Απόστολος ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
3ος- Αντώνιος ΤΟΥΣΙΚΟΣ
Δρόμος:
1ος- Δημήτριος ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ
2ος-Ηλίας ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ
3ος- Πέτρος ΜΗΝΑΣ

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ήταν φανερός ο ενθουσιασμός που επικράτησε, ενώ διατυπώθηκε πολλαπλά το αίτημα να επαναληφθεί στο μέλλον η εν λόγω εκδήλωση. Ο Ημαθίων υποσχέθηκε ότι και του χρόνου, στην ίδια περίπου χρονική περίοδο θα είμαστε εκεί, τιμώντας κάποιο άλλο γεγονός που διακρίνει τον τόπο, ευελπιστώντας ότι και η υπόλοιπη αθλητική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί και οι επιχειρηματίες της Ημαθίας θα συνδράμουν έμπρακτα, για το κοινωνικό καλό.

Ο ΑΣΒ Ημαθίων, οφείλει να αναγνωρίσει δημόσια και να επικροτήσει: Τη συμβολή του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και του προέδρου του κ. Παύλου Παυλίδη στη συνδιοργάνωση και επιτυχία του 2ου Γύρου. Την άοκνη εθελοντική προσφορά της γυμνάστριας κ. Ελένης Μαραντίδου και της μαθήτριας κ. Μαριλένας Τσίλη στην άψογη διεξαγωγή. Αναμφισβήτητα, ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια πρέπει ν’ απευθυνθούν στον κ. Γεώργιο Κοτζαερίδη που φιλοτέχνησε και προσέφερε τα εξαιρετικής εμπνεύσεως και χαρακτηριστικά έπαθλα που απονεμήθηκαν στους νικητές. Ξεχωριστές ευχαριστίες πρέπει να απευθυνθούν στον πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχων Βεροίας κ. Γεώργιο Τσίρη για την ενημέρωση των συμμετασχόντων, επί της ιστορικής πλαισίωσης της θυσίας των Ηρωίδων του Γαλακτού. Ιδιαιτέρως πρέπει να αναφερθεί το Antonios Liolios Media Group - www.antoniosliolios.net, που απετέλεσε το χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης, αλλά και όσους (κυρίως τα τοπικά ΜΜΕ) προέβαλαν την εκδήλωση, ακόμη και όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, με τόσο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια πρέπει κυρίως να απονεμηθούν σε όλους τους με οποιοδήποτε τρόπο συμμεθέξαντες, ιδίως όσους ταξίδεψαν από μακριά και στους γονείς των αθλητών. Απέδειξαν ότι είναι άτομα με όρεξη για ποιοτική ζωή υψηλών προδιαγραφών, πλούσιοι σε αποθέματα καρδιάς, μακριά από τη μιζέρια και την άνευ όρων παράδοση στην απραξία του καφενέ και του καναπέ.

Ευχόμαστε του χρόνου, οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις χίλιες και με άλλους, πλην Ημαθιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum