Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Υπογειοποίηση δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Βέροια


Ένα τμήμα του έργου της Αστικής Ανάπλασης που έχει ξεκινήσει στη Βέροια, και αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (πρώην ΔΕΗ) που πραγματοποίησε για λογαριασμό του Δήμου Βέροιας η Δήμαρχος κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη. Η σύμβαση υπογράφηκε χθες Πέμπτη 26 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.), όπου η Δήμαρχος μετέβη συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Άρη Λαζαρίδη, σε συνάντηση με τον Περιφερειακό Δντη της Εταιρείας κ. Μιζαμίδη Αναστάσιο.
Η δαπάνη του έργου της υπογειοποίησης των ηλεκτρικών δικτύων ανέρχεται στα 2.027.147 ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του έργου της Αστικής Ανάπλασης. Πρόκειται για τμήμα (υποέργο) του έργου «Ολοκληρωμένο Σχεδίο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροια» και αφορά την μετατροπή του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ σε υπόγειο, στις περιοχές της έκτασης του έργου. Σύμφωνα με την σύμβαση, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου υπογειοποίησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πάρκο Εληάς, στις πλατείες Αγίου Αντωνίου και Κόρακα και στις οδούς Ανοίξεως, Εληάς, Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου, Ανθέων, Τρεμπεσίνας μετά κάποιων παρόδων.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε:
«Η Βέροια θα αποκτήσει σε ένα σημαντικό τμήμα της πόλης μια σύγχρονη υποδομή που βάζει τέλος στην ασχήμια των εναέριων δικτύων και των εκατοντάδων πυλώνων που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης και δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες. Η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης σπιτιών και επιχειρήσεων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα της Αστικής Ανάπλασης θα συμβάλει στην σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Βέροιας αλλά και στην αισθητική της πόλης για τους επισκέπτες.
Το υποέργο περιλαμβάνει υπόγεια δίκτυα συνολικού μήκους 23 περίπου χιλιομέτρων, εναέριου συνεστραμμένου καλωδίου μήκους 6 χλμ. περίπου και την αποξήλωση του υφιστάμενου εναέριου δικτύου όπως και την διευθέτηση 634 παροχών.
Η σύμβαση διαρκεί μέχρι την αποπεράτωση του έργου και ο ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύεται για την αποπεράτωση του εντός 30 μηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum