Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Άρχισαν τα έργα της Αστικής Ανάπλασης στην Εληά…


Από το πάρκο Αγίων Αναργύρων στην οδό Ανοίξεως ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας τα έργα ʽανάπλασης αστικού τοπίου της πόλης Βέροιαςʼ. Ενός έργου που προβλέπει -σύμφωνα με τη μελέτη του- μια πόλη φιλικότερη προς τους πεζούς. Οι εργασίες ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ αφορούν διαμόρφωση πεζοδρομίων και χώρων στάθμευσης, καθώς επίσης φύτευση 500 δέντρων και 11.000 φυτών. Όλα αυτά θα γίνουν σε έξι δρόμους της Βέροιας και τρεις πλατείες.

Το ξεκίνημα έγινε από το συγκεκριμένο σημείο της Ανοίξεως λόγω μη έγκαιρου συγχρονισμού του δήμου με τη ΔΕΗ (το έργο προβλέπει υπογειοποίηση όλου του δικτύου ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας θα είναι έτοιμα μετά από έναν μήνα). 


Το έργο στο συγκεκριμένο τμήμα θα φτάσει μέχρι τη στροφή της οδού Ελιάς (σε περίπου έναν μήνα) και θα συνεχιστεί στην Ανοίξεως, αυτή τη φορά από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων προς το αρχαιολογικό μουσείο, μέχρι να καταλήξει στη συμβολή με τον οδό Βενιζέλου περί τον φετινό Δεκέμβριο. 

Παράλληλα, μέσα στον Αύγουστο (μετά τον εορτασμό της εκκλησίας) ξεκινάνε τα έργα ανάπλασης και στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, ενώ πριν από τους φθινοπωρινούς μήνες αναμένεται να ξεκινήσει και τρίτο συνεργείο το πάρκο της Ελιάς μέχρι το μπάσκετ, αλλά και στην οδό Ελιάς.

Η δεύτερη ενότητα του έργου, που είναι η παρέμβαση στις οδούς Βενιζέλου, Μ. Αλεξάνδρου και Τρεμπεσίνας θα ξεκινήσει το νέο έτος, ενώ η τρίτη και τελευταία παρέμβαση που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην οδό Ανθέων και το πάρκο του αρχαίου τείχους στη βόρεια είσοδο της Βέροιας θα ακολουθήσει σε εύθετο χρόνο.

Η συμβατική υποχρέωση του αναδόχου για την ολοκλήρωση του έργου είναι 30 μήνες.
Αναφερόμενος στο έργο ο αντιδήμαρχος τεχνικών Άρης Λαζαρίδης μας είπε ότι ο λόγος που ξεκίνησε το έργο από το συγκεκριμένο σημείο, που μοιραία θα ταλαιπωρήσει κάποιους κατοίκους που επισκέπτονται το πάρκο, είναι καθαρά τεχνικός (συγχρονισμός με τη ΔΕΗ), προκειμένου να μην χαθούν δύο μήνες. 

Δήλωσε χαρούμενος και ανακουφισμένος που ξεκίνησε η προσπάθεια της ανάπλασης, ενός έργου που θα οδηγήσει σε ανταποδοτικά αποτελέσματα προς τους κατοίκους, την ανάπτυξη και το περιβάλλον. Ως προς την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου, τόνισε ότι θα είναι γρήγορη, με ορατά αποτελέσματα μέσα στα δύο χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum