Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προβληματισμένοι οι Συνοριοφύλακες Ημαθίας...Δείτε την ανακοίνωση τους


Νέα αποδυνάμωση των ήδη αποδεκατισμένων τμημάτων δίωξης λαθρομετανάστευσης των Γεωργιανών και τη Νάουσας σημαίνει η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για μετακίνηση 1881 αστυνομικών συνοριοφυλάκων για τον Έβρο για ενίσχυση της αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης.
Η Τοπική Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων συνοριακής φύλαξης Ημαθίας, είναι έντονα προβληματισμένη και θορυβούμενη τόσο από τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων τους, που σε λίγο θα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι στον νομό, όσο και για τη φύλαξη της περιοχής μας από τα κύματα των λαθρομεταναστών που είτε περνούν είτε παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ημαθία.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει στον ‘Λαό’ ο πρόεδρος της Ένωσης, αυτό που τους μένει είναι πλέον να το… κλειδώσουν το τμήμα και να επαναλειτουργήσει τον Οκτώβριο!
Έτσι κι αλλιώς μένουν πλέον μόνο 8 άτομα εκ των οποίων οι 4 είναι γυναίκες με ανήλικα παιδιά! Όσο για τις περιπολίες, αυτές θα μοιάζουν με σπάνιες σκηνές ενός έργου χωρίς τέλος!

Συστράτευση για να διαφυλάξουμε τις περιουσίες και τα παιδιά μας
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η Λαθρομετανάστευση ένα θέμα μείζονος σημασίας για όλη την Ευρώπη, ένα θέμα που στην Ελλάδα έχουν καταναλωθεί χιλιάδες ώρες συσκέψεων και προβληματισμών για την ανάλυση του. Αποτέλεσμα; Η φυσική και πολιτική ηγεσίας μας αποφάνθηκε τελικά ότι η πάταξη τού είναι Θέμα αστυνομικών και μόνο μέτρων!
Μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δ.Τ. κ.ΔΕΝΔΙΑ στον Έβρο, από όπου δήλωσε το αυτονόητο (Πρέπει να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων μας, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν αλλά με τον σωστό τρόπο), εν μία νυκτί εκδόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διαταγή για απόσπαση 1881 αστυνομικών που προέρχονται από Σ.Φ., πέρα από τους ήδη 150 αποσπασμένους που βρίσκονται εκεί.
Σε επίπεδο Α.Δ Ημαθίας η διαταγή ζητά την απόσπαση 55 αστυνομικών στην Α.Δ Ορεστιάδος πέρα από τους ήδη 9 αποσπασμένους στην Α.Δ Αλεξανδρούπολης.
Σε προηγούμενες αναφορές μας επισημάναμε ότι τα ΤΔΛ του νομού μας υπολειτουργούν με μια μείωση της δύναμης τους της τάξεως του 60%.
Μέσα σε μια νύχτα αποφασίστηκε να μηδενιστεί η αστυνόμευση του νομού σε θέματα λαθρομετανάστευσης, να ελαχιστοποιηθεί η γενική αστυνόμευση, να αφεθεί ένας νομός στη μοίρα των όποιων εγκληματικών στοιχείων. Με όλα τα αστυνομικά δελτία να δείχνουν τους δείκτες εγκληματικότητας στα ύψη, και τις συσκέψεις δημοτικών αρχών, φορέων,πολιτών με τις αστυνομικές αρχές να είναι απλά σελίδες με ψιλά γράμματα. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα ζητήθηκε από το Αρχηγείο το 30% του μάχιμου προσωπικού του νομού να αποσπαστεί στον Έβρο. Ολόκληρες περιοχές αρμοδιότητας των ΤΔΛ αφήνονται στην τύχη τους, οι ενισχύσεις στις άλλες Υπηρεσίες για γενική αστυνόμευση παύουν, τα ΤΔΛ κλείνουν, οι περιπολίεςεξαφανίζονται και η (ελάχιστη είναι αλήθεια) αστυνόμευση των 25.000 αλλοδαπών που συσσωρεύονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο νομό μας ''αναστέλεται''.
Όλες οι δηλώσεις και τα μεγαλόπνοα σχέδια πάταξης της λαθρομετανάστευσης έμειναν στον αέρα, ξεχάστηκαν πριν ''στεγνώσει το μελάνι'', τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, η πάταξη της παράνομης εργασίας αλλοδαπών, η καλύτερη αστυνόμευση της ενδοχώρας με σκοπό την πάταξη της λαθροδιακίνησης και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Αντί αυτών με μία απόφαση μιας νύχτας επιστρατεύσαν 1881 αστυνομικούς , ένα εκστρατευτικό σώμα χωρίς καν σχέδιο δράσης, οχήματα, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς καν την στοιχειώδη διοικητική μέριμνα για τα αυτονόητα (σίτιση, καταλύματα).
Οι αστυνομικοί δεν είμαστε απλά ένα νούμερο σε μια διαταγή. Είμαστε άνθρωποι, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, μέλη της τοπικής κοινωνίας. Δεν αφήνουμε πίσω μας απλά διαλυμένες Υπηρεσίες και άδειους τοίχους. Αφήνουμε πίσω τις ζωές μας , τις οικογένειες μας, τους συμπολίτες μας ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ και όλα αυτά για ένα μέτρο που θα γεμίσει τον Έβρο με 1881 υπαλλήλους υποδοχής αλλοδαπών.
Καλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία να πάρει πίσω αυτήν την εξοντωτική διαταγή. Με όση δύναμη έχουμε φωνάζουμε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι αναλώσιμα υλικά.
Καλούμε τους τοπικούς αιρετούς άρχοντες, τους φορείς, τους πολίτες του νομού να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται στην ασφάλεια του νομού, των σπιτιών, των οικογενειών όλων μας. Όλοι μαζί πρέπει να συνστρατευτούμε στον ίδιο σκοπό να διαφυλάξουμε το αυτονόητο...... Τις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ μας και τα ΠΑΙΔΙΑ μας.»




http://www.epea.com.gr/

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum