Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ… γίνονται ένα

Τις σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», και ουσιαστικά έρχονται να…
συμφωνήσουν με αντίστοιχη πληροφόρηση που υπάρχει στο πολιτικό παρασκήνιο εδώ και πολλούς μήνες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους… ψιθύρους, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην κυβέρνηση Σαμαρά, και της στήριξης της προσπάθειας υπέρβασης της οικονομικής κρίσης χωρίς να απειληθεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συζητούν, σε αρχικό έστω επίπεδο ακόμη, την προοπτική πολιτικής σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά σε ενιαίο κομματικό φορέα.

Στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, με τις πολλές συνιστώσες, ή παλαιότερα της ιταλικής «Ελιάς», ενός μοντέλου που δείχνει να ενδιαφέρει έντονα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρόλο που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα, και τις δικές μας δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των ζυμώσεων. Υπάρχει ωστόσο κοινή βούληση να συμφωνήσουν και να συναντηθούν κάτω από κοινή κομματική στέγη. Μάλλον δεν συνυπολογίζουν το γεγονός ότι μια τέτοια «στοίχιση» δυνάμεων, είναι πιθανό να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Και να ενδυναμώσει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum