Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Προκλητική και πάλι η Μαρία Ρεπούση!


Επιβεβαιώνεται η χθεσινή διπλή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη Μαρία Ρεπούση, η οποία αφενός θέλει να καταργήσει τώρα και τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό των σχολείων και αφετέρου αξίωσε (ανεπιτυχώς) να εκλεγεί γραμματέας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.   

Η γνωστή για την εθνικά απαράδεκτη θεωρία της περί «συνωστισμού» στη Σμύρνη το 1922 βουλευτής του κ. Κουβέλη επέλεξε χθες και για τα δύο θέματα την ένοχη σιωπή, ενώ οι αντιδράσεις στο παρασκήνιο, ακόμη και εντός της ΔΗΜ.ΑΡ., φουντώνουν. 

Σε ό,τι αφορά την «απαίτησή» της να καταλάβει τη θέση της γραμματέως της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων- που ασχολείται με θέματα Παιδείας- η επιβεβαίωση ήρθε και με τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή.   

Η ιστορία άρχισε πριν από λίγες ημέρες, όταν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν ότι στο προεδρείο κάθε επιτροπής θα έπαιρναν και από μία θέση (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας).   

Οταν όμως στη ΝΔ είδαν ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει για γραμματέα στη Μορφωτικών Υποθέσεων την κυρία Ρεπούση αντέδρασαν έντονα. Ωστόσο, η ίδια «απαίτησε» από τον Φ. Κουβέλη να μην κάνει πίσω και να την προτείνει μέχρι τέλους για γραμματέα. Οπερ και εγένετο, με στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., πάντως, να εκφράζουν και αυτά δυσφορία για τον ανυπέρβλητο εγωισμό της συναδέλφου τους.   

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την οργή των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι κατέβασαν δικό τους υποψήφιο τον οποίο και εξέλεξαν με τις δικές τους μόνον ψήφους. Ετσι, είκοσι δύο πήρε ο Β. Υψηλάντης έναντι επτά της κυρίας Ρεπούση, η οποία στηρίχθηκε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην επιτροπή αυτή η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει μόλις τρία μέλη.   

Αυτό πάντως που προκάλεσε αίσθηση ήταν η «περίεργη» σιωπή της Βουλής στο θέμα, η οποία μη δημοσιοποιώντας εξ αρχής τα αποτελέσματα αλλά και «διαψεύδοντας» προχθές ότι υπάρχει θέμα Ρεπούση έδωσε την αίσθηση ότι επιχειρεί συγκάλυψη του θέματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum