Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Διακοπή ρεύματος και σε άτομα με αναπηρίες

Με διακοπή ρεύματος απειλούνται σοβαρά πάσχοντες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.
Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει λάβει ειδική μέριμνα για την προστασία χρονίως πασχόντων ατόμων, όπως νεφροπαθείς, οι οποίοι εξαρτώνται από ιατρικά μηχανήματα υποστήριξής τους.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει φροντίσει να εξαιρέσει ορισμένες κατηγορίες αναπήρων, οι οποίοι, ωστόσο οφείλουν να πληρώσουν την πρώτη δόση του τέλους και στη συνέχεια να ζητήσουν ειδική αντιμετώπιση.
Το θέμα αυτό επισημαίνει το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι μειωμένη καταβολή τέλους ακινήτων δικαιούνται μόνο οι έχοντες ολική τυφλότητα και βαριά κινητική αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
Η διάταξη αυτή ωστόσο δεν προστατεύει άλλες βαριές κατηγορίες αναπηρίας που έχουν 80% και άνω όπως είναι τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και άλλες αναπηρίες.
Ακόμα και για τους ολικά τυφλούς και βαριά κινητικά αναπήρους η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την πρώτη δόση και μετά να προσέλθουν στην εφορία για να καταβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής μειωμένου τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum