Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία

Τα χρέη των σχολείω που είναι άνω των 8.000 ευρώ, αλλά και τα "κουρεμένα" κονδύλια προς τα σχολικά συγκροτήματα, "παγώνουν" τους μαθητές.
Δεκάδες είναι τα τελεσίγραφα που φτάνουν στις δημοτικές αρχές, ώστε να φροντίσουν άμεσα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία.Όλο και περισσότεροι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κινητοποιούνται, δηλώνοντας ότι εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Ήδη σιωπηρά, σύλλογοι γονέων σε σχολεία όλης της χώρας έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει ως γονείς να συνδράμουν βάζοντας το χέρι στην άδεια τσέπη για να αγοραστούν τα απαραίτητα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα βασικά είδη καθαριότητας και απολύμανσης.

Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών παγώνει τις σχολικές αίθουσες και έχει αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη.Ηδη σε 21 σχολεία η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης προχώρησε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Τα ποσά που χρωστούν τα σχολεία είναι απλήρωτοι λογαριασμοί από την προηγούμενη χρονιά και κυμαίνονται από 5.000 ώς 8.000 ευρώ για κάθε σχολείο. Χωρίς πετρέλαιο έχουν μείνει όπως γράφει το news247.gr, και πολλά δημοτικά και γυμνάσια σχολεία στην Ορεστιάδα, καθώς όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμος δε μερίμνησε για να γεμίσουν έγκαιρα οι δεξαμενές. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκαν έγκαιρα οι σχολικές επιτροπές.
Το αποτέλεσμα όμως είναι μικροί μαθητές να κάνουν μάθημα με χαμηλές θερμοκρασίες.

Παράπονα εκφράστηκαν από γονείς και μαθητές, πολλών σχολείων της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία τα τελευταία 24ωρα έπεσε πολύ χαμηλά.Αιτία των παραπόνων η ελλιπής ή ακόμα και η παντελής έλλειψη θέρμανσης, κάτι που οδήγησε αρκετούς γονείς στο να πάρουν τα παιδιά τους, κυρίως από παιδικούς σταθμούς.

Εξαγριωμένοι είναι οι γονείς και στην ακριτική Καστοριά οι οποίοι κατηγορούν την δημοτική αρχή πως «την ώρα που σε όλα τα δημοτικά κτίρια του δήμου Καστοριάς ψήνονται από ζέστη υπάλληλοι, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum