Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤIKOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΛΛ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας λαμβάνοντας υπ’ όψη το αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και αναγνωρίζοντας ότι:
1. Το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα καταργεί ουσιαστικά την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης για την ρύθμιση των δικών της ζητημάτων.
2.Οτι μειώθηκαν οι πόροι των ΟΤΑ ενώ αυξήθηκαν οι αρμοδιότητές τους.
3.Δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό που συνεχίζει να εργάζεται στους ίδιους ρυθμούς παρά την περικοπή των μισθών.
4. Αναγνωρίζοντας ότι, κατασυκοφαντούνται εργαζόμενοι και αιρετοί στην Τ.Α σχετικά με υπέρογκες αμοιβές και άλλες ενέργειες λαϊκισμού..
5. Ότι γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ώστε με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού να προετοιμαστεί το έδαφος για την εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ. Ζητούμε να μην ισχύσει η εφεδρεία στους ΟΤΑ.
6. Γνωρίζοντας οτι η Ελλάδα από τις χώρες της Ε.Ε παρουσιάζει το 2ο μικρότερο χρέος των ΟΤΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ .
7.Είναι εκφρασμένη η άποψή μας για το δημόσιο χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας των Δήμων και η άποψη ότι οι ΟΤΑ θα πρέπει να διατηρήσουν στην ευθύνη τους την άσκησης αυτής της αποκλειστικής αρμοδιότητας, σύμφωνα εξ άλλου με το νόμο.
Η Δήμαρχος ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, δεσμεύεται, στο πνεύμα του ψηφίσματος των εργαζόμενων και του Δημοτικού Συμβουλίου και έχοντας διαρκή συνεργασία με τα Σωματεία των Εργαζομένων, να ζητήσει από την ΚΕΔΕ να οργανώσει αγωνιστικές διεκδικητικές κινητοποιήσεις για όλα τα προαναφερθέντα σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, καταδικάζει την άσκηση όποιας μορφής βίας κατά αιρετών και εργαζομένων. Είμαστε συνεργάτες και από κοινού διεκδικούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum