Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Χρονιά καταξίωσης για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Με την μεγάλη διάκριση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, την απονομή του βραβείου «Πρόσβαση στη γνώση» από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και την ευρεία απήχηση που είχε αυτή στο επίκεντρο, εκδόθηκε η «Ετήσια Αναφορά 2010» της Βιβλιοθήκης. Στο φυλλάδιο παρουσιάζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες, οι δράσεις και οι σχεδιασμοί της Βιβλιοθήκης που αποτελεί πρότυπο δράσης για όλες τις ελληνικές βιβλιοθήκες.
Εγγεγραμμένα μέλη 28.327 (41% ! του συνολικού πληθυσμού της Βέροιας), δανεισμός 159.329 τεκμήρια, 185 δημιουργικά εργαστήρια, 2 συναυλίες, 3 προβολές ταινιών, 15 βιβλιοπαρουσιάσεις, 144 δωρεάν σεμινάρια στις νέες τεχνολογίες είναι μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά στοιχεία της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης το 2010.
«Το 2010 ήταν μια χρονιά επιτυχιών και καταξίωσης για όλους όσους εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορες θέσεις από την ίδρυση της Βιβλιοθήκης στις αρχές της δεκαετίας του 1950», τονίζει στον πρόλογό του ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης Γιάννης Τροχόπουλος. Και, αφού αναφέρει τους αρχικούς εμπνευστές της ιδέας για τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης (τους αείμνηστους Αν. Καρατζόγλου, δήμαρχο και Δημήτρη Παπαδόπουλο, πρώτο διευθυντή της) και άλλους διευθυντές και παλιούς συναδέλφους, κλείνει με μια αισιόδοξη διαβεβαίωση για το μέλλον της Βιβλιοθήκης: «Το μέλλον προβλέπεται με περισσότερες δράσεις και υπηρεσίες για τους κατοίκους του Νομού Ημαθίας. Η αστείρευτη διάθεση, επιμονή και ενθουσιασμός του προσωπικού της Βιβλιοθήκης αποτελούν εγγύηση ότι και τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι εξίσου δημιουργικά προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».


maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum