Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δέκα Κόλπα Για Να «Επανεκκινήσετε» Τον Εγκέφαλό Σας

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το μυαλό μας μπορεί αποτελεσματικά να επικεντρωθεί και να συγκεντρωθεί συνεχώς για έως και 25 λεπτά.
Μετά τον παραπάνω χρόνο αρχίζει να… “περιφέρεται γύρω γύρω”;.Η ψυχική εξάντληση είναι τόσο επικίνδυνη όσο και σωματική εξάντληση. Άτομα που ασχολούνται με ορισμένα επαγγέλματα όπως οι συγγραφείς και οι μηχανικοί των οποίων οι θέσεις εργασίας απαιτούν πολλές σκέψης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό σε τακτική βάση. Σε μια αγχωτική κατάσταση είναι συχνά απαραίτητο να «ανανεώσετε» το μυαλό σας και να επαναλάβετε τη βαθμονόμηση σε όλες τις λειτουργίες του.
Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να «ανανεώσετε» το μυαλό και να το επανεκκίνησετε:
1. Μουσική: Η ήρεμη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική σας ηρεμία.
2.  Άσκηση: Μια βόλτα είναι ακόμα μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Η τακτική, μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα είναι ένας καλός «μηχανικός» για τον εγκέφαλό μας. Η φυσική άσκηση διεγείρει και ανανεώνει το μυαλό σας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη της.
3. Γέλιο: Το γέλιο είναι όντως το καλύτερο φάρμακο για την ανία. Μοιάζει πολύ με την άσκηση, γιατί το γέλιο και το χιούμοραπελευθερώνουν ενδορφίνες  που βελτιώνουν τη διάθεση και την αίσθηση της ευεξίας. Έτσι παρακολουθήσετε κάτι διασκεδαστικό στην τηλεόραση ή να διαβάσετε ένα ευχάριστο βιβλίο.
4. Ψυχική Άσκηση: Ο εγκέφαλός σας αγαπά τον προβληματισμό. Έτσι, όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι, ξεκινήστε την επίλυση ενός σταυρολέξου, ενός παιχνιδιού σκέψης, ενός  πάζλ κ.λπ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναζωογονηθεί το μυαλό σας.
5. Επικοινωνία: Ο άνθρωπος από τη φύση του, είναι ένα κοινωνικό άτομο. Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση φαίνεται να κρατάει το μυαλό μας ανανεωμένο. Κάνετε επαφή με νέους ανθρώπους ή καλέσετε έναν φίλο για συζήτηση. Συζητήστε με τους φίλους σας για κάτι άλλο, και όχι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.
6. Πάρτε έναν υπνάκο: Τίποτα δεν ανανεώνει το μυαλό σας περισσότερο από έναν υπνάκο. Ένας καλός ύπνος είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την παραγωγικότητά σας. Μόλις ολοκληρώσετε τον ύπνο σας, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και θα είστε σε θέση να παράγετε πολύ περισσότερο έργο από ό, τι θα είχατε κάνει αν ήσασταν κουρασμένοι.
7.Κάτι μυρίζει καλά: Ένα αγαπημένο σας αρωματικό κερί ή να ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ, θα φροντίσουν να «ανανεώσετε» το μυαλό σας, έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί περισσότερο.
8. Κάντε Μασάζ: Το μασάζ είναι ο τέλειος τρόπος για να σαςανακουφίσει από την ένταση και να μειώσει την πίεση που νιώθετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη μασάζ σε διαφορετικές ημέρες.
9. Κάντε ένα μπάνιο: Ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο σας βοηθάεινα χαλαρώσετε τους μυς και το μυαλό σας. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα άλατα στο μπάνιο σας που θα σας βοηθήσουν να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθώς και μια όμορφη μυρωδιά θα παίξει και αυτή το ρόλο της.
10.Ονειρευτείτε (Daydream): Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δώστε το χώρο και την άδεια στη φαντασία σας να τρέξει.  Αυτό βοηθά το μυαλό σας να «ανανεωθεί», έτσι ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στην καθημερινή εργασία του αργότερα.
Ανανεώστε το μυαλό και την ενέργειά σας και δαμάστε το άγχος σας! Κάνετε ένα διάλειμμα και συμμετέχετε στις παραπάνω δραστηριότητες διασκέδασης.Ο εγκέφαλός σας αγαπά τη διασκέδαση!Δώστε του λίγη από αυτή περιστασιακά!
Πηγή:iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum