Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τα blogs και οι ρουφιάνοι με το μπλοκάκι - Ο Κώστας Βαξεβάνης βάζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα πράγματα στην θέση τους...

Τα blogs είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις που έφερε το ίντερνετ στα επαγγέλματα της πληροφορίας. Μπορούν να εξασφαλίζουν άμεση ενημέρωση, να εμφανίζουν απόψεις οι οποίες δεν θα δημοσιεύονταν σε ένα παραδοσιακό μέσο...

ενημέρωσης και να φέρνουν την «δημοσιογραφία του πολίτη» στο προσκήνιο. Δεν μπαίνει θέμα λοιπόν αν κάποιος είναι ή όχι με τα blogs. Είναι μια μεγάλη επανάσταση. Αυτοί που προσάπτουν διάφορα στα blogs, καλά θα κάνουν να θυμηθούν τα «παραδοσιακά» εκείνα Μέσα Ενημέρωσης, που πρόσφατα μετέδωσαν ρεπορτάζ από την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογκάν που δεν έγινε ποτέ. Το δίλημμα λοιπόν δεν είναι blog ή όχι blog, αλλά τι είδους πληροφόρηση.

Για να το πω χοντρά, πληροφόρηση για τον πολίτη ή για τα συμφέροντα. Αμπλοκάριστη ή με το μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών του ρουφιάνου. Πολλά ελληνικά blogs στάθηκαν πρωτοπόρα, εμφανίζοντας μια εναλλακτική και αδέσμευτη ενημέρωση. Παραμένουν τέτοια. Κάποια άλλα όμως, προσπαθούν να αντικαταστήσουν το νταβατζιλίκι των παραδοσιακών νταβατζήδων. Παρέχουν εξυπηρετήσεις και διατεταγμένη υπηρεσία με το αζημίωτο. Παίζουν το ρόλο εκτελεστών, όποτε το βρώμικο κατεστημένο θέλει να χτυπήσει και να λασπώσει ανθρώπους.

Ρόλος τους είναι να εξολοθρεύσουν και να φοβίσουν. Υπάρχουν blogs που είναι στα χέρια ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης. Τα blogs, τους βγάζουν την βρώμικη δουλειά για να μην φανούν οι ίδιοι που είναι αναξιόπιστοι. Κάποια άλλα πληρώνονται από τους μπράβους της ποδοσφαιρικής παράγκας.
Ποια είναι αυτά; Είναι εύκολο να τα διακρίνετε. Καταρχήν δεν έχουν διαφήμιση, δηλαδή έσοδα, την ώρα που είναι φανερό από την ανανέωση των αναρτήσεων, πως ο κόσμος που ασχολείται με αυτά είναι μια ολόκληρη δημοσιογραφική ομάδα. Συνήθως έχουν συγκεκριμένους στόχους, πάντα προσωποποιημένους, ενώ μπορείτε να διακρίνετε κάποιον που εμφανίζεται ως κακός σε δημοσιεύσεις, ξαφνικά να αποκαλείται μετά από λίγο θεός, όταν οι εκβιασμοί και ο εκφοβισμός αποδώσουν.

Τα blogs πρέπει να παραμείνουν ακηδεμόνευτα και με βήμα στον κόσμο. Απλώς όσοι τα διαβάζουν πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί. Δεν είναι όλα αθώα και επιθετικά υπέρ του δίκιου. Σε κάποια blogs, υπάρχουν απλώς ρουφιάνοι με μπλοκάκι.

ΥΓ. το κείμενο αυτό το έγραψα βλέποντας σήμερα το πρωί κάτι που περίμενα. Μετά την δημόσια σύγκρουσή μου με κάποιους που ανήκουν στο πολιτικό κατεστημένο, άρχισαν οι βρομιές σε blog. Όχι οι απαντήσεις από τους ίδιους αλλά οι βρομιές από τα μπλοκάκια τους. Ο σκοπός είναι να παρουσιάσουν τον άνθρωπο που αποκαλύπτει το ίδιο βρώμικο με τους εαυτούς τους. Άρα «όλοι ίδιοι είναι». Το blog στο οποίο αναφέρομαι, με υποβολείς από Μεγάλο κανάλι, την μέρα της αντιπαράθεσής μου με τον Βενιζέλο, έκανε ανάρτηση που έλεγε πως ο Βενιζέλος με συνέτριψε στην τηλεοπτική εκπομπή. Οπότε βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Θα έχουμε και συνέχεια. Υπομονή.

Κώστας Βαξεβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum