Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Στα ύψη η εγκληματικότητα στην Ημαθία

astynomia3Ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και ανθρωποκτονία περιελάμβανε το αστυνομικό των τελευαταίων ημερών στην Ημαθία. Τα περιστατικά και η σοβαρότητά τους αυξάνονται και μαζί τους αυξάνεται και η ανησυχία των πολιτών που νοιώθουν εντελώς απροστάτευτοι.   
Το αστυνομικό δελτίο είναι πλούσιο από τέτοια συμβάντα. Μόνο τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν κάποια πολύ σοβαρά συμβάντα, που αφορούσαν ανθρωποκτονίες και ληστείες, τόσο μέσα στην πρωτεύουσα του νομού τη Βέροια, όσο και στα χωριά του νομού μας. Την ίδια ώρα που οι μεγάλες πόλεις της Ημαθίας αστυνομεύονται από τις μηχανοκίνητες ομάδες ΔΙ.ΑΣ., η περιοχή του κάμπου είναι σχεδόν χωρίς αστυνόμευση με αποτέλεσμα οι παντός είδους εγκληματίες να έχουν αποθρασυνθεί. Ακόμη και σκέψεις για αυτοπροστασία ή προστασία από ιδιωτικές εταιρίες αστυνόμευσης ακούμε να εκφράζονται τελευταία, στην προσπάθεια των πολιτών να προστατευτούν.
25-10-2011-4Το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και ενταθεί τα συμβάντα επιβεβαιώνει και ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Παπαχρήστου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Μ». Όπως μας είπε, ο κόσμος είναι εκνευρισμένος λόγω της οικονομικής στενότητας και των συνεχών πιέσεων που δέχεται, με αποτέλεσμα οι συμπεριφορές να είναι οξυμένες και, μάλιστα, αναμένεται να οξυνθούν ακόμη περισσότερο.
Την ίδια ώρα, με τις συνεχείς πορείες και διαμαρτυρίες, τις παρελάσεις, αλλά και τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, υπάρχει δυσκολία διαχείρισης της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης που συχνά σπαταλιέται στις κινητοποιήσεις αντί να ασχολείται με την ουσία της αστυνόμευσης. Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην και ο τρόπος που οι πολίτες βλέπουν τον αστυνομικό, αφού πλέον τον βλέπει συχνά απέναντί του και όχι συμπαραστάτη και προστάτη του. Ας δούμε αναλυτικά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών: 
  • Εκτέλεση 58χρονου κτηνοτρόφου στο Νεόκαστρο
Ένα περιστατικό που αφορά τη δολοφονία ενός 58χρονου κτηνοτρόφου, κάτοικου Νεοκάστρου Ημαθίας, αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στις 21.40 μ.μ., όταν το πτώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε ιατροδικαστής και ειδικοί του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για καθαρή εκτέλεση, καθώς το θύμα πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο και η βολή που δέχθηκε στο στήθος (στη δεξιά θωρακική χώρα) ήταν θανατηφόρα (το τραύμα ήταν διαμπερές). Η αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κίνητρο της δολοφονίας και οι συνθήκες θανάτου του 58χρονου.
  • Κουκουλοφόροι έκλεψαν 122.000 ευρώ από 60χρονη στη Βέροια
Καρτέρι είχαν στήσει δύο άτομα φορώντας κουκούλες στην είσοδο της οικοδομής όπου διέμενε μια 60χρονη στη Βέροια, προφανώς γνωρίζοντας τις κινήσεις της. Και τις 8.15 το πρωί της Παρασκευής, μόλις η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της, οι ληστές της επιτέθηκαν και, αφού την ακινητοποίησαν ασκώντας σωματική βία με τα χέρια, την λήστεψαν. Συγκεκριμένα, της αφαίρεσαν μία χάρτινη σακούλα που κρατούσε η οποία περιείχε χρηματικό ποσό 122.500 ευρώ και την τσάντα της με 200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε σκοπό να πάει στην τράπεζα για να καταθέσει το ποσό (διατηρεί αντιπροσωπεία τσιγάρων). Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
  • Πέταξαν 5 κιλά χασίς από το αυτοκίνητο στη Βέροια
Σε ένα περιπετειώδες ανθρωποκυνηγητό κατέληξε ο τυπικός έλεγχος ρουτίνας που θέλησαν να κάνουν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε ένα αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα έξω από τη Βέροια. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της καταδίωξης, οι επιβαίνοντες του οχήματος πέταξαν στον δρόμο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών!
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει στην περιοχή του Εργοχωρίου, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Με τους μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. να τους κυνηγούν, οι δυο επιβαίνοντες άρχισαν να πετούν από το παράθυρο του αυτοκινήτου τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά που μετέφεραν. Τελικά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί συνέλεξαν και κατάσχεσαν τα πακέτα με τα ναρκωτικά που, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους περίπου 5 κιλών. Η Αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κάτι για την υπόθεση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό των δύο εμπόρων ναρκωτικών.
  • Σπείρα Αλβανών δρούσε σε Ημαθία και Πέλλα 
Σπείρα Αλβανών κακοποιών οι οποίοι βαρύνονται με σειρά διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, μετά από καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου ο οδηγός του οποίου αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Αναλυτικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Νησελίου-Κυψέλης Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από την Κουλούρα Ημαθίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος στην Κυψέλη Ημαθίας. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος Αλβανός οδηγός, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.670 ευρώ, 4.700 αλβανικά lek και ένα δολάριο Η.Π.Α. που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς συνεργούς του, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως τις 20-10-2011 και προέβησαν συνολικά σε άλλες τέσσερις διαρρήξεις μονοκατοικιών με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ημαθίας και Πέλλας. Οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια κατά την διάρκεια της νύχτας και ενώ οι ένοικοι αυτών κοιμόντουσαν και, αφού αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα, έπαιρναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ενοίκων και στη συνέχεια διέφευγαν με αυτά. Ακολούθως μετέβαιναν σε άλλες μονοκατοικίες, όπου και εκεί διέπρατταν κλοπές με τον ίδιο τρόπο και αφαιρούσαν εκ νέου και για τον ίδιο σκοπό τα αυτοκίνητα των ενοίκων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία (σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία τους είναι γνωστά και αναζητούνται).
Κλοπή σε μάντρα της Αλεξάνδρειας
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (17-10) συνελήφθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 49χρονος, διότι αφαίρεσε από μάντρα αυτοκινήτων 13 καλωδιώσεις από οχήματα διαφόρων τύπων. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στις 2.000 ευρώ περίπου.
Μπαράζ κλοπών σε χωριά της Νάουσας
Μπαράζ κλοπών είχαμε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο σε χωριά του Δήμου Νάουσας, στο Αγγελοχώρι, τον Πολυπλάτανο και τον Κοπανό. Διαρρήκτες «άνοιξαν» περίπου δέκα σπίτια και αφαίρεσαν τιμαλφή, μετρητά και κινητά τηλέφωνα. Εικάζεται ότι οι κλοπές έγιναν από σπείρα κακοποιών. Η ασφάλεια Νάουσας ερευνά τα περιστατικά και αναζητά τους κλέφτες. 
Ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα στην Χαρίεσσα άγνωστοι παραβίασαν την κύρια είσοδο οικίας και αφαίρεσαν 1.000 περίπου ευρώ, τιμαλφή και μία τηλεόραση, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες. Μάλιστα, φεύγοντας, πήραν μαζί τους κι ένα… ταψί με ρεβανί από το ψυγείο της οικίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum