Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η 15χρονη για τα επεισόδια και τον νεκρό διαδηλωτή

H 15χρονη μετά το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, το σχολιασμό δηλώσεων Βενιζέλου και άλλα πολιτικά της άρθρα ξαναχτυπά και μιλά για τα επεισόδια και τον αδικοχαμένο συμπολίτη. 

Για άλλη μια φορά η Αθήνα καίγεται από προβοκάτορες. Για άλλη μια φορά διαδηλωτές τραυματίζονται. Γνωστοί άγνωστοι αμαυρώνουν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που γνώρισε η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης ενώ μέσα στην Βουλή συζητούν για το εάν θα κάνουν εκπτώσεις για τα αντικείμενα που πωλούν στο μαγαζάκι "Ελλάδα"....


Πόσο δίκαιο είναι να πληρώσουν αυτοί που δεν "έφαγαν" ; Για ποιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης κάνετε λόγο κε (δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει να σας λέω καν κύριο) Βενιζέλο ; Η έννοια της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας καταλύεται! Ο λαός αντιδρά διότι αυτό που ζητά είναι ομαλή διεξαγωγή του πολιτεύματος μας καθώς και σεβασμός σε αξίες όπως η δικαιοσύνη. Αγνοείται τον λαό που σας έδωσε εξουσία, εσείς φέρατε την Ελλάδα στο ύστατο σημείο. Ζείτε με πολυτέλεια, με χλιδές που είναι προκλητικές ενώ ο διπλανός σας (εντάξει όχι ο διπλανός σας, γιατί μένετε και στις "άλφα" περιοχές) πεινάει, βλέπει το παιδί του να λιποθυμά από την πείνα, βλέπει το παιδί του να μην έχει βιβλίο να διαβάσει, του λέει το παιδί του "Μπαμπά έχω ένα όνειρο, μα δυστυχώς για να πετύχω πρέπει ή να πληρώσεις ή να ξενιτευτώ". Το βάρος μια διαλυμένης κοινωνίας θα το σηκώσουμε εμείς.

Μας έχετε ωθήσει σε έναν πόλεμο, που ζούμε καθημερινά, μεταξύ μας και μη. Μα ο μόνος εχθρός μας είστε εσείς. Πρέπει όλοι να ανήκουμε κάπου, θα είμαστε ή αριστεροί ή δεξιοί, θα είμαστε ολυμπιακός ή παναθηναϊκός ή αεκ ή δεν ξέρω εγώ τι (δεν μιλώ για αυτούς που απλά τους αρέσει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο, μιλώ για αυτούς που καταστρέφουν και χτυπούν για την ομάδα "τους"), θα είμαστε ή φυτά ή κουλ, θα είμαστε ή σκυλούδες ή ροκούδες, θα είμαι ή φασίστας ή αναρχικός. Και τρωγόμαστε μεταξύ μας, αλλά πιο πολύ τρώμε την ίδια μας την σάρκα σιγά σιγά. Και όταν φαίνεται πως βγάζουμε αυτές τις παρωπίδες πετάτε τους παρακρατικούς σας μηχανισμούς και τρώμε και τα μηνιαία μας δακρυγόνα γιατί έστω για λίγο πιστέψαμε ότι θα πετύχουμε την ανατροπή.

Ένας νεκρός διαδηλωτής,δολοφονήθηκε, δεν έχει σημασία ο τρόπος αλλά το ότι άφησε την τελευταία του πνοή πολεμώντας κατά των προδοτών. Επειδή τόλμησε να κατέβει στο Σύνταγμα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Εάν ήμουν στη θέση σας (που θα φρόντιζα να μην έρθω ποτέ) δεν θα είχα δύναμη να αντικρύσω ξανά τα μάτια οποιουδήποτε Έλληνα γιατί δολοφονείτε! Όχι μόνο ανθρώπους, αλλά τα όνειρα μας, την ελπίδα μας, προσπαθήστε να μας κλείσετε το στόμα. Εκεί που δεν φτάνει το γκλομπ του αστυνομικού φτάνει το ψέμα του δημοσιογράφου (το έχω δει σε τοίχο, δεν είναι δικό μου, ξεκαθαρίζω). Να ξέρετε πως καταστρέφοντας τις ζωές και τη χώρα μας, μας τροφοδοτείτε με οργή, μας δίνετε άλλον ένα λόγο να λυπόμαστε που είστε οι εκπρόσωποι μας".

Είμαι μικρή ακόμα, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι παίζετε άριστα το ρόλο που σας έχει δοθεί, και επίσης ξέρω ότι οι επόμενες γενιές εάν θέλουν να βάλουν τέρμα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο διαφθοράς και ακαθαρσίας θα πρέπει να έχουν δύναμη και θέληση. Σε ευχαριστώ που μαύρισες την μέρα μου αλλά σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου επιτρέψω να μαυρίσεις τη ζωή μου, η ευτυχία μου και μας θα είναι η εκδίκησή μας.

15χρονη αναγνώστρια
Ν.Γ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum