Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο τη Δευτέρα το πρώτο ακροατήριο


Τέλος εποχής από την ερχόμενη εβδομάδα για τα δικαστήρια της Πλατείας Ωρολογίου αφού μέχρι αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακόμιση και μεταφορά όλων των υπηρεσιών στο νέο Δικαστικό Μέγαρο επί της οδού Πιερίων της Βέροιας στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία.

Αυτές τις ημέρες τα φορτηγά μετέφεραν το υλικό και τα αρχεία και πρωί-πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει το πρώτο ακροατήριο στο Νέο Μέγαρο.

Αναμένεται τώρα να ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του κτιρίου της Πλατείας Ωρολογίου στο Δήμο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Ήδη υπάρχει η βούληση της παραχώρησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο ο Δήμος, αφού έκανε τις σχετικές ενέργειες αναμένει τις απαντήσεις του ΤΑΧΔΙΚ το οποίο έχει το «μπαλάκι» στο χέρι του για να προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης.

Επίσης, στο Δήμο θα υπάρξει το πρωί της Δευτέρας μία συνάντηση συνεργασίας ώστε να δοθούν στη Δήμαρχο από το Τμήμα Περιουσίας και την Πολεοδομία, οι χρήσεις που επιτρέπονται για το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων.

Από βδομάδα λοιπόν οι εξελίξεις, για το πλαίσιο συζήτησης όσον αφορά την αξιοποίηση του νεοκλασικού της Πλατείας Ωρολογίου.

• Οσον αφορά την πρόσβαση του κόσμου στα νέα Δικαστήρια τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν τα δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες από τη Βέροια προς τα νέα Δικαστήρια και αντίστροφα. Σχετική ανακοίνωση στην παρακάτω στήλη (κάτω αριστερά).

laosver.gr

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum