Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Είστε δειλοί, αν δεν στηρίξετε την Ελλάδα», είπε προς τους Ευρωπαίους ο Πούτιν

Παρά την μανιώδη αντιρωσική κυβέρνηση που διαθέτει ο τόπος ακόμα και αν είμαστε λίγο τυχεροί θα φύγει από την μέση σύντομα, μόνο οι Ρώσοι και μόνο ο Πούτιν όπου σταθεί και όπου βρεθεί καλεί τους Ευρωπαίους να σταθούν αλληλέγγυοι στην Ελλάδα, ακόμα και με τον πλέον ευθύ και έντονο τρόπο. Ακόμα και από την Κίνα που βρέθηκε ο Βλ. Πούτιν και έκλεισε συμβόλαια ύψος 7 δισ. δολαρίων, κατακεραύνωσε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, δηλώνοντας σε έντονο τόνο «ότι δειλιάζουν να στηρίξουν την Ελλάδα»!
Συνέχισε μάλιστα απευθυνόμενος στα κινεζικά ΜΜΕ, «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν ανδρεία και να στηρίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση». Ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα την κρίση χρέους στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα αποτελεί μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα».
Περίπου 1- 1,5 τρις. ευρώ απαιτούνται, σύμφωνα με τον Πούτιν, για την οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης, «ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το σηκώσει η ευρωζώνη», όπως εκτιμά ο ίδιος. Και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, πάντως, εκτίμησε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης χρειάζεται κάτι ανάλογο…
prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum