Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση προς τους κατοίκους της Βέροιας και των περιχώρων της για συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Η ορισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας Οργανωτική Επιτροπή για τα Εκατόχρονα από την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, σχεδιάζει επετειακές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του 2012. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αυτών, σημαντική θέση έχει και η προσπάθεια αποτύπωσης της εκατόχρονης ιστορικής περιόδου της Βέροιας και των περιχώρων της μέσα από φωτογραφικό υλικό.
Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Δήμου μας έχουν στα οικογενειακά τους αρχεία αποθησαυρισμένα ανεκτίμητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναφέρονται σε γεγονότα και καταστάσεις που μπορούν, όταν συντεθούν, να αποτυπώσουν μέσα από ένα φωτογραφικό πανοραμικό -λεύκωμα την κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική, πολιτική προσέγγιση της ιστορίας των τελευταίων εκατό χρόνων.
Κάθε φωτογραφία μπορεί να αποτελεί πολύτιμη ψηφίδα που μας είναι αναγκαία για να συνθέσουμε μέσα από δύναμη της εικόνας και μια άλλη οπτική της τοπικής μας ιστορίας.
Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τους δημότες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθειά της προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ταξινομηθεί φωτογραφικό υλικό που αφορά στην 100χρονη ιστορία της πόλης, από το 1912 μέχρι σήμερα, προκειμένου να εκδοθεί φωτογραφικό-ιστορικό λεύκωμα της πόλης και των περιχώρων της για την περίοδο 1912-2012, ως άλλη μία παρακαταθήκη στις επερχόμενες γενιές των επόμενων εκατόχρονων.
Καλούμε και παρακαλούμε τους δημότες μας να συνδράμουν σ’ αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα. Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται στο Δημαρχείο (1ο όροφο-Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων). Το υλικό θα ψηφιοποιείται την ίδια στιγμή και θα επιστρέφεται άμεσα στον κάτοχό του. Κρίνεται απολύτως αναγκαίο κάθε φωτογραφία που προσκομίζεται να συνοδεύεται από στοιχεία που την περιγράφουν (π.χ. ημερομηνία φωτογράφησης, περιεχόμενο που αφορά τα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις καταστάσεις που φαίνονται στη φωτογραφία κ.ά.), όπου αυτό είναι δυνατόν.
Το υλικό μπορεί επίσης να αποστέλλεται και ηλεκτρονικά (με περιγραφή του περιεχομένου τους, όπως προαναφέρθηκε) στην ηλεκτρονική δ/νση: presver@otenet.gr
Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση και συνεργασία σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, καλείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Δήμου Βέροιας 23313-50617 καθημερινά από 07:30 έως 15:30 και στο τηλέφωνο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, 23313-50511.
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου
Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum